UA-49499200-1

Η θέση της Λακωνίας στο Ταμείο Ανάκαμψης στη συνάντηση Σκυλακάκη – Βερούτη – Δαβάκη

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θοδωρή Σκυλακάκη, είχαν ο Βουλευτής Θανάσης Δαβάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θοδωρής Βερούτης. Η συνάντηση αυτή είχε αποκλειστικό σκοπό να προσδιορίσει τις γενικές γραμμές σχετικά με τη θέση της Λακωνίας στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τον τόπο μας να διεκδικήσει πόρους που θα χρηματοδοτήσουν ώριμα έργα με αναπτυξιακό πρόσημο.

Για τον σκοπό αυτό, βρεθήκαμε πρόσφατα, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θοδωρής Βερούτης και εγώ, με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών και συμπατριώτη μας Θοδωρή Σκυλακάκη, σε μία πρώτη συνάντηση εργασίας για τον καθορισμό προτεραιοτήτων και στόχων.

Ο Υπουργός μας ενημέρωσε αναλυτικά για τη διάρθρωση και τους διαθέσιμους πόρους του Ταμείου, καθώς και για τις επερχόμενες προσκλήσεις έργων ανά τομέα δράσης.

Κατά την ενημέρωση αυτή, παρουσιάσαμε στον κ. Σκυλακάκη ορισμένες ώριμες και επιλέξιμες προτάσεις για τη Λακωνία, που θα μπορούσαν να ενταχθούν στους σχετικούς χρηματοδοτικούς πυλώνες του Ταμείου βάσει των σχετικών κριτηρίων που έχουν θεσπιστεί από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συμφωνήσαμε επίσης να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον νέες συναντήσεις, τόσο με τον ίδιο όσο και με τους αρμόδιους κατά τομέα ενδιαφέροντος κυβερνητικούς παράγοντες, στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής των έργων προς ένταξη.

Η διεκδίκηση μεριδίου για τη Λακωνία από το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να γίνει ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ, ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ και ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ. Όλοι μαζί θα παλέψουμε για να γίνει το Ταμείο Ανάκαμψης μία ιστορική ευκαιρία για την Λακωνία.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Θοδωρή Σκυλακάκη για την πολύ ουσιαστική και σε βάθος ενημέρωση που μας παρείχε, αλλά και τον Θοδωρή Βερούτη για τις τεκμηριωμένες προτάσεις που παρουσίασε.

Θα υπάρξει πιο εξειδικευμένη συνέχεια!

Check Also

Γ. Στασινός για εκτός σχεδίου δόμηση: Πρέπει να ζούμε στην πραγματικότητα

Δικαίωμα δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, όπως ισχύει τα τελευταία 50 χρόνια έως σήμερα και …

G-EZ117CQG76