UA-49499200-1

Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Συκέα

10.11.2014_ Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Συκέα_1 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη γιορτάστηκε  η  εορτή του Αγίου Νεκταρίου, στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα  στην Συκέα. Η προσέλευση των προσκυνητών ήταν αθρόα και συγκινητική καθώς πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες πανηγύρεις της Λακωνίας, όπου στον Ιερό Ναό φυλάσσεται απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου.

Η εικόνα με τους μπλοκαρισμένους δρόμους από τις δεκάδες πούλμαν  και τις εκατοντάδες των Ι.Χ  έδιδαν  στην γύρω περιοχή  μια άλλη εικόνα ασυνήθιστη για την καθημερινότητα, όλ’ αυτά όμως μαρτυρούσαν το μεγάλο εορταστικό γεγονός.  Οι εκατοντάδες προσκυνητές είχαν σχηματίσει μεγάλη ουρά και περίμεναν  υπομονετικά  ακόμη και μια ώρα, προκειμένου να φθάσει η σειρά τους για να προσκυνήσουν το χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου .

10.11.2014_ Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Συκέα 10.11.2014_ Η εορτή του Αγίου Νεκταρίου στην Συκέα_5

Στον πανηγυρικό εσπερινό προεξήρχε και ομίλησε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Μέντης, ενώ συμμετείχαν Ιερείς των ενοριών της περιοχής. Μετά το πέρας του Εσπερινού ετελέσθη η ιερά  παράκλησις εις τον Άγιον και το μεσονύκτιον ετελέσθη από τον Εφημέριον του Ιερού Προσκυνήματος Πρωτοπρεσβύτερον π. Σταύρον Βαρράν, Ιερά αγρυπνία για τους αγρυπνούντες προσκυνητές.

Την κυριώνυμον ημέραν ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ευστάθιος χοροστάτησε εις τον όρθρον και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Ιεράς Λιτανεύσεως του Ιερού Λειψάνου και της εικόνος του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου, πλαισιούμενος από τον Αρχιερατικόν Επίτροπον Μολάων  αρχιμανδρίτην  π. Γεράσιμον Πετρολέκα και από  Ιερείς της περιοχής , ενώ ομίλησε επικαίρως για τις  πολλές αρετές και το έργο του τιμωμένου Αγίου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Παρέστησαν  και τίμησαν με την παρουσία τους οι παρακάτω: κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Αθανάσιος Δαβάκης, Βουλευτής, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Αδαμαντία Τζανετέα , ο Δήμαρχος Μονεμβασίας, κ. Ηρακλής Τριχείλης, οι Διοικηταί Αστυνομικού Τμήματος και Πυροσβεστικής Μολάων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Αβδούλος, οι Αντιδήμαρχοι  του Δήμου Μονεμβασίας κ.κ Κωνσταντίνος  Μαυρομιχάλης και Ιωάννης Σουρλάς, η κα Παναγιώτα Αλειφέρη Πρόεδροςδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου, ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Βουνελάκης, το τοπικό Συμβούλιο Συκέας με τον πρόεδρο κ. Γεώργιο Σαργκάνη και πλήθος κόσμου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις έκλεισαν με δεξίωση που παρέθεσε η Διοικούσα επιτροπή στην  αίθουσα τελετών του Ιερού Προσκυνήματος .

Check Also

Στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας συμμετείχε η Σοφία Ζερβάκου

Με ένα λιτό και συμβολικό τελετουργικό, πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου 2024, στο βωμό που υπάρχει …

G-EZ117CQG76