UA-49499200-1

Η ΕΛΜΕ Λακωνίας αντιδρά στη μετατροπή του Γυμνασίου Μολάων σε Πειραματικό

Την έντονη αντίδρασή του, στην πρόταση μετατροπής του Γυμνασίου Μολάων σε Πειραματικό, εξέφρασε το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λακωνίας, σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα 5 Απριλίου 2021, με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αγάπιο Οικονομίδη. Η συνάντηση έγινε παρουσία του βουλευτή Λακωνίας κ. Αθανάσιου Δαβάκη.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ΕΛΜΕ Λακωνίας, αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση το Δ.Σ. ανέλυσε με σαφήνεια τα προβλήματα που θα προκύψουν από την παραπάνω πρόταση, την απουσία διαλόγου με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, καθώς και την παράκαμψη του συλλόγου διδασκόντων και της εκφρασμένης θέσης του, καταλήγοντας ότι η «υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης δημιουργεί πολλά προβλήματα, χωρίς να υπάρχει κάποιο δεδομένο σημαντικό θετικό όφελος για τους μαθητές».

Επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισημάνθηκαν τα προβλήματα και θέματα τα οποία θα δημιουργήσει η συγκεκριμένη πρόταση και τα οποία είναι:

  • Η διαχείριση του μαθητικού δυναμικού των Μολάων που δεν θα κληρωθούν να φοιτήσουν στο Πειραματικό Γυμνάσιο,
  • Η διαχείριση της λειτουργίας των περιφερειακών σχολείων, εάν οι μαθητές τους επιθυμήσουν και κληρωθούν να φοιτήσουν στο Πειραματικό Γυμνάσιο,
  • Οι απαιτούμενες υποδομές του συγκροτήματος Μολάων,
  • Ο τρόπο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο (Ποιο Πανεπιστήμιο, ποιο τμήμα, με ποιους διδάσκοντες),
  • Οι οργανικές θέσεις των καθηγητών του Γυμνασίου Μολάων και
  • Η εξαντλητική και γραφειοκρατική διαδικασία αξιολόγησης εκπαιδευτικών και σχολικής μονάδας

Για όλα τα παραπάνω η ΕΛΜΕ Λακωνίας ζήτησε την απόσυρση της συγκεκριμένης πρότασης, εκφράζοντας το μόνιμο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για δημόσια ποιοτικά σχολεία.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής ΔΔΕ Λακωνίας κ. Οικονομίδης ενημέρωσε το σύλλογο ότι απέστειλε την πρόταση στο υπουργείο, περιμένοντας την απόφαση του υπουργείου, χωρίς αυτό να ζητά περαιτέρω στοιχεία. Επίσης διαβεβαίωσε το Δ.Σ ότι για το διάστημα της θητείας του, δεν πρόκειται να θιγούν οι οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών και ότι θα διευθετηθούν όλα τα θέματα.

Το staging.www.staging.monemvasianews.gr, με δεδομένο ότι το όλο θέμα φαίνεται να προκαλεί πολλές και ποικίλες αντιδράσεις, επικοινώνησε με τον κ. Δαβάκη, ο οποίος παρίστατο στην συνάντηση και ο οποίος βέβαια, γνωρίζει πολύ καλά όλα αυτά τα χρόνια τα θέματα που απασχολούν τη Λακωνία.

Ο κ. Δαβάκης μας ανέφερε ότι πιστεύει στο θεσμό των Πειραματικών και Προτύπων Σχολείων, η επανασύσταση των οποίων ήταν και προεκλογική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, μια και όπως τόνισε «δίνει ίσες ευκαιρίες και στα παιδιά που δεν έχουν τις οικονομικές δυνατότητες για αυτού του είδους την εκπαίδευση και ιδιαίτερα, στα παιδιά της ελληνικής Περιφέρειας», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Όμως η εφαρμογή του, πρέπει να γίνει με βάση τις κατά τόπους συνθήκες, με ενημέρωση όλων των μερών και προς το συμφέρον των παιδιών μας».

Τέλος ο κ. Δαβάκης σχολίασε ότι είναι απαραίτητο πέραν όλων να διευκρινισθεί και να διασφαλισθεί η ομαλή και χωρίς αιφνιδιασμούς εργασιακή κατάσταση των καθηγητών και η παραμονή των μαθητών εγγύς του τόπου κατοικίας τους, μια και όπως ανέφερε «είναι το σημείο που προκαλεί τις περισσότερες αντιδράσεις…», τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Είμαι υπέρ του θεσμού αλλά οι μεταρρυθμίσεις αυτού του επιπέδου δεν μπορεί να γίνουν με το ζόρι».

Check Also

Εγκρίθηκε η ίδρυση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Kαστόρι

Την έγκριση ίδρυσης Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Καστόρι, από το αρχηγείο πυροσβεστικού σώματος, γνωστοποίησε με …

G-EZ117CQG76