UA-49499200-1

Ημερολόγια για τη νέα χρονιά

23.12.2015_imerologia-2016

Πριγκίπισσες άγνωστες και ξεχασμένες (Μεταίχμιο)

Έτυχε ποτέ, αλήθεια, να γνωρίσετε την πριγκίπισσα της Βατραχίας; Να κουβεντιάσετε με την Αλεξία της Λεξιμανίας; Να πάρει το μάτι σας κάποιο βράδυ, μέσα στο σκοτάδι, την πριγκίπισσα της Νύχτας; Να δείτε την πριγκίπισσα Κίτα Μεκιάλο, την πριγκίπισσα Μισοφέγγαρη αλλά κι άλλες πολλές που είναι κρυμμένες στα βάθη κάποιου παλατιού ή ψηλά σε έναν πύργο; Τόσο καλά κρυμμένες που και οι ίδιες πολλές φορές ξεχνούν ποιες είναι. Σκεφτήκαμε λοιπόν πως άξιζε να τις βοηθήσουμε να ξαναδούν το φως της μέρας και συγκεντρώσαμε σ’ αυτό το ημερολόγιο κάποια απ’ όσα ξέρουμε γι’ αυτές. Ψάξτε, χαθείτε στις σελίδες του και θ’ ανακαλύψετε έναν ολόκληρο κόσμο από πριγκίπισσες άγνωστες και ξεχασμένες. Κι έπειτα… πού ξέρετε, ίσως κάποια από αυτές να σας θυμίζει τον εαυτό σας…

Μικρές ερωτικές ιστορίες (Μεταίχμιο)

Μικρές ερωτικές ιστορίες διά χειρός αγαπημένων ελλήνων και ξένων συγγραφέων. Σελίδες με σπαράγματα πεζών και στίχων, που αποτυπώνουν μοναδικά τις πολλές και διαφορετικές πτυχές της αγάπης. Περιλαμβάνονται κείμενα των:

Γκράχαμ Γκρην
Πέδρο Χουάν Γκουτιέρες
Ρέιμοντ Κάρβερ
Χένρι Μίλερ
Άλις Μονρό
Τζούλιαν Μπαρνς
Τσαρλς Μπουκόβσκι
Άντον Τσέχοφ
Κώστα Ακρίβου
Μιχάλη Γκανά
Λένας Κιτσοπούλου
Δημήτρη Μίγγα

23.12.2015_Πατάκης

Λογοτεχνικό ημερολόγιο 2016 – Τα παιδιά του Ποσειδώνα (Πατάκης)

Πλόες στ’ ανοιχτά, που ’ναι πλούσιοι σε εικόνες ψυχής και σε δύναµη περιγραφής για τους ανθρώπινους χαρακτήρες, περιλαµβάνει φέτος το Λογοτεχνικό Ηµερολόγιο. Στα βαθιά, στ’ άγρια νερά, στα τόσο επικίνδυνα όσο και συναρπαστικά ταξίδια στις «µακρισµένες θάλασσες και στους γαλάζιους πόντους», πάντοτε το ίδιο πράγµα απαιτεί η υγρή έκταση από τα παιδιά του Ποσειδώνα και τα πλοία τους: να ’ναι καράβια ζηλευτά, σπουδαίοι καπετάνιοι. Κι αν την έχει κερδίσει η θάλασσα την ψυχή και τη ζωή τους, διαρκώς της πρέπει να την αξιώνουν τα καράβια και οι καραβοκύρηδες. Και ταυτόχρονα να τους αξιώνει κι εκείνη, µε την ώρα, µε τη µέρα, µε την κρίσιµη απόφαση της στιγµής και µε το βάρος ολόκληρου του ταξιδιού. Από τον Όµηρο µέχρι το Δηµοτικό Τραγούδι και τα έξοχα κείµενα µεγάλων Νεοελλήνων ποιητών και πεζογράφων (Καραγάτσης, Ρίτσος, Καρκαβίτσας, Καββαδίας, Εµπειρίκος, Σπ. Μελάς και πολλοί άλλοι σπουδαίοι δηµιουργοί) συντίθεται µια αξιανάγνωστη θαλασσοπορία για ό,τι αποτελεί ζωή στο κύµα ή στη στεριά.

Ημερολόγιο Ο Μικρός Πρίγκιπας 2016 (Πατάκης)

Για όλους τους θαυμαστές του πιο αγαπημένου λογοτεχνικού ήρωα. Με εικόνες από την ταινία «Ο Μικρός Πρίγκιπας» (σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σαιντ Εξυπερύ), καθώς και χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τον Μικρό Πρίγκιπα, το αγαπημένο βιβλίο μικρών και μεγάλων.

23.12.2015_paulo-cohelo

Πάουλο Κοέλο-Θάρρος (Λιβάνης)
Ο Πάουλο Κοέλο γεννήθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 1947 και εργάστηκε ως θεατρικός σκηνοθέτης και συγγραφέας, δημοσιογράφος και στιχουργός προτού αφοσιωθεί στα βιβλία του. Η συνεργασία του με το διάσημο Βραζιλιάνο μουσικό Ραούλ Σέισας είχε ως αποτέλεσμα κλασικά κομμάτια για το βραζιλιάνικο ροκ.
Το έργο του έχει εκδοθεί σε 168 χώρες και μεταφραστεί σε 80 γλώσσες. Στις μεγαλύτερες επιτυχίες του συγκαταλέγονται ο Αλχημιστής, που θεωρείται το βραζιλιάνικο βιβλίο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία, καθώς και το Ημερολόγιο Ενός Μάγου. Είναι ο συγγραφέας με τους περισσότερους θαυμαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Εξελέγη στην Ακαδημία Γραμμάτων της Βραζιλίας το 2002 και από το 2007 είναι Αγγελιαφόρος της Ειρήνης του ΟΗΕ. Είναι παντρεμένος από το 1979 με την καλλιτέχνιδα πλαστικών τεχνών Κριστίνα Οϊτισίκα.

 

Πηγή: clickatlife.gr

 

Check Also

Δύο βιβλία με άρωμα Κρήτης σε audiobooks του Ορέστη Μανούσου

Δύο νέα audiobooks  με άρωμα Κρήτης, έρχονται να προστεθούν στην ακουστική βιβλιοθήκη των Εκδόσεων Anubis …

G-EZ117CQG76