UA-49499200-1

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς στον Δήμο Ανατολικής Μάνης

Στο πλαίσιο του Εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας διοργανώνουν το διάστημα 21 με 25 Σεπτεμβρίου τις ακόλουθες δράσεις:

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:00 στον αύλειο χώρο του Πύργου Τζανετάκη, στη νησίδα Κρανάη στο Γύθειο
Μουσική εκδήλωση με τίτλο «Μουσικοί Δρόμοι, Επιστροφή στις Ρίζες. Επέτειος Μνήμης για τα 100 Χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή 1922-2022»

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στο Αρχαίο Θέατρο Γυθείου
Μουσικό αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο από τον Μουσικό Όμιλο Γυθείου

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30 στο Αρχαίο Θέατρο Γυθείου
Αφιερωματική Εκδήλωση για τη Μικρά Ασία τίτλο «Μια γειτονιά λέει την ιστορία της»

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή αλλά και τη μετέπειτα  εγκατάσταση Μικρασιατών και Ποντίων προσφύγων στο Γύθειο, οι μαθητές γνωρίζουν τα γεγονότα μέσα από τη λογοτεχνία και τις μαρτυρίες των απογόνων των ανθρώπων που τα έζησαν

Φετινό θέμα των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2022 είναι η «Βιώσιμη Κληρονομιά»: εστίαση στον ενεργό ρόλο των κοινοτήτων που χτίζουν ένα πιο βιώσιμο και ανθεκτικό μέλλον για την ευρωπαϊκή κληρονομιά, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών αλλαγών και των σχετικών κινδύνων.

Οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μια κοινή πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 1999, είναι από τις πιο ευρέως διαδεδομένες διαδραστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ευρώπη. Ο πανευρωπαϊκός χαρακτήρας του προγράμματος φέρνει κοντά όσους ζουν στην Ευρώπη και αντλεί από την ευρωπαϊκή διάσταση της πολιτιστικής κληρονομιάς όπως κατοχυρώνεται στην Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Σύμβαση. Φέτος, έως και 50.000 εκδηλώσεις στοχεύουν στην αναγνώριση της αξίας μιας κοινής ευρωπαϊκής κληρονομιάς και της ανάγκης διατήρησής της για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές.

Ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων (εκθέσεις, εργαστήρια, παραστάσεις, ξεναγήσεις) που προωθούν τη βιώσιμη κληρονομιά με σεβασμό στην άγρια ​​ζωή και τη βιοποικιλότητα, θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ευρώπη τις επόμενες εβδομάδες σε αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία.

Συνδιοργανωτές:
Δήμος Ανατολικής Μάνης
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού
Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων
Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας
Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76