UA-49499200-1

Εταιρεία παραγωγής camera drones από τη Sony

26.7.2015_Εταιρεία παραγωγής camera drones από τη Sony

Μια εταιρεία για την παραγωγή drones- καμερών ξεκινά η Sony, σε συνεργασία με την ZMP- startup με αντικείμενο την αυτόνομη οδήγηση.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Guardian, η νέα εταιρεία, Aerosense, θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία imaging, αισθητήρων και δικτύωσης της Sony (αυτή που χρησιμοποιείται στα smartphones της) για την δημιουργία drones παρακολούθησης/ αναγνώρισης για επιχειρήσεις. Από πλευράς της, η ZMP θα παρέχει την τεχνογνωσία/ εξειδίκευση πάνω στον τομέα της ρομποτικής και πτήσης.

Σημειώνεται πως η Sony δεν θα πωλεί τα drones της, αλλά θα τα ενοικιάζει για σκοπούς μετρήσεων, έρευνας, παρατήρησης και επιθεώρησης.

Γενικότερα, μεγαλύτερου μεγέθους drones ικανά να φέρουν φωτογραφικό και βίντεο εξοπλισμό έχουν αποδειχθεί χρήσιμα στην τηλεοπτική και κινηματογραφική βιομηχανία, αλλά και στην οικοδομική (και άλλες) βιομηχανία, όταν απαιτείται διερεύνηση/ έλεγχος δυσπρόσιτων περιοχών.

Τα drones θεωρείται πως θα είναι ένας από τους τομείς που θα δουν μεγάλη ανάπτυξη στον χώρο των ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς οι τεχνολογίες (αισθητήρες κ.α) που χρειάζονται έχουν γίνει φθηνότερες, καθιστώντας τα πιο προσβάσιμα στο ευρύ κοινό.

Ωστόσο, έχουν τεθεί ουκ ολίγες φορές θέματα παραβίασης ιδιωτικότητας, ενώ πρόσφατα άρχισε να τίθεται και το ζήτημα της ασφάλειας πτήσεων επιβατηγών αεροσκαφών (ενδεχόμενο σύγκρουσης μεdrones εν πτήσει).

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76