UA-49499200-1

Εσείς έχετε δοκιμάσει τσάι ιβίσκου;

Οι επιλογές στο τσάι είναι πολλές. Προσθέστε σε αυτές άλλη μία με το τσάι ιβίσκου και εκτός από γεύση, απολαύστε 2 σημαντικά οφέλη στην υγεία σας.

Το τσάι έχει την τιμητική του σε πολλές χώρες καθημερινά, ενώ και στην Ελλάδα, η «έκρηξη» των τελευταίων ετών με το πλήθος επιλογών που προσφέρεται στα μενού των café και στα ράφια των σούπερ-μάρκετ, σε συνδυασμό με τηναντιοξειδωτική του δράση, το έχει καταστήσει δημοφιλές ρόφημα. Κι όσο κι αν το πράσινο τσάι έχει τα πρωτεία, υπάρχουν και άλλες επιλογές, πλούσιες σε σημαντικά οφέλη για την υγεία. Μια από αυτές είναι και το τσάι ιβίσκου.

Σύμφωνα με μελέτες και την American Heart Association, το τσάι ιβίσκου μπορεί να ρίξει την πίεση μέσα σε 6 εβδομάδες, αν καταναλώνεται 3 φορές την ημέρα, ενώ μπορεί να περιορίσει και την χοληστερόλη, ευεργετώντας την υγεία της καρδιάς.

Το αφέψημα του ιβίσκου μπορεί, επίσης, να αυξήσει τη ροή του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος, διαστέλλοντας τους πόρους, να ανακουφίσει πεπτικά και νεφρικά προβλήματα και να σας προσφέρει αντιοξειδωτική δράση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού, χάρη στη βιταμίνη C, ενώ είναι και διουρητικό.

Πώς να το φτιάξετε: Βράστε 2-4 φλιτζάνια νερό σε ένα κατσαρολάκι και αφού βράσουν, κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε ½ φλιτζάνι τσάι ιβίσκου. Ανακατέψτε και σκεπάστε για 10 λεπτά κι έπειτα στραγγίστε σε μια κανάτα. Βάλτε το στο ψυγείο και όταν το καταναλώσετε χρησιμοποιήστε 1/3 αφέψημα, παγάκια, ζάχαρη και λίγο νερό. Για ζεστό αφέψημα, ρίξτε σε 1 κουτ. του γλυκού ξηρό βότανο, 1 φλιτζάνι βραστό νερό, σκεπάστε για 10 λεπτά, σουρώστε και πιείτε το.

 

 

Πηγή: clickatlife.gr

Check Also

Στο Περιφερ. Συμβούλιο η λειτουργία της Παθολογικής του Νοσοκομείου Σπάρτης

Με εισήγηση της Ελένης Κιούση, εκπροσώπου στην Π.Ε. Λακωνίας της παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής», …

G-EZ117CQG76