UA-49499200-1

Επτά «τυχερές» πρωτοχρονιάτικες τροφές

1.1.2016_Τυχερές τροφές

Πολλές από τις τροφές που επιλέγουν παραδοσιακά να φάνε οι περισσότεροι την Πρωτοχρονιά, θεωρείται ότι είναι τυχερές και ότι μπορούν να συμβάλλουν σε μια χρονιά καλής υγείας και ευημερίας. Ακόμη, όμως, κι αν δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα, σίγουρα έχουν κάτι καλό να μας προσφέρουν με την κατανάλωσή τους.

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν περιμένει να φτιάξει η τύχη του από μερικές τροφές που θα καταναλώσει. Κι όσο κι αν το ρόδι έχει τον τίτλο στο θέμα «τύχη», δεν θα σας εξασφαλίσει μια χρονιά με πλούτη και έρωτες, μόνο και μόνο επειδή το καταναλώσατε ή το «σπάσατε» στην αρχή του χρόνου. Παρ’ όλ’ αυτά μπορεί να σας εξασφαλίσει μπόλικη βιταμίνη C, όπως και φυλλικό οξύ, τονώνοντας τον οργανισμό σας κι αυτό είναι σίγουρα κάτι καλό. Ας δούμε, όμως, ποιες άλλες τροφές θεωρούνται «τυχερές», ενώ ταυτόχρονα είναι και ωφέλιμες.

Πράσινα λαχανικά

Τα πράσινα λαχανικά καταναλώνονται την παραμονή της Πρωτοχρονιάς από πολλούς, γιατί μοιάζουν με… δολάρια. Η πεποίθηση που υπερισχύει είναι προφανώς ότι τρώγοντάς τα, θα φτάσουν περισσότερα χρήματαστις τσέπες τους. Δεν ξέρουμε αν ισχύει κάτι τέτοιο, αυτό που ισχύει σίγουρα, όμως, είναι ότι με τα πράσινα λαχανικά θα γεμίσετε τη διατροφή και τον οργανισμό σας με βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες που κάνουν καλό στο έντερο και τη σιλουέτα και –ποιος ξέρει- αν σας φέρουν και τύχη… καλοδεχούμενη!

Όσπρια

Όπως και τα πράσινα λαχανικά, έτσι και τα όσπρια κάθε είδους, από πολλούς λαούς θεωρείται ότι μοιάζουν με χρήματα –πιο συγκεκριμένα, κέρματα. Είτε επιλέξετε μαυρομάτικα φασόλια, είτε άσπρα, είτε φακές, τα όσπρια θα σας χαρίσουν πρώτα απ’ όλα πρωτεΐνη φυτικές προέλευσης, σίδηρο, φυτικές ίνες και θα σας κάνουν καλό τόσο στην καρδιά (βελτιώνοντας χοληστερίνη και αρτηριακή πίεση), όσο και στη σιλουέτα. Αυτό κι αν είναι τύχη!

Νουντλς και σιτηρά

Τα νουντλς συμβολίζουν την μακροημέρευση και τα σιτηρά όπως το ρύζι, η κινόα και το κριθάρι θεωρείται πως συμβολίζουν την επάρκεια. Θέλετε να φτάσετε την τύχη και τα οφέλη στο έπακρο; Βάλτε τα νουντλς ολικής άλεσης στο πρωτοχρονιάτικο διατροφικό σας πρόγραμμα, για έξτρα φυτικές ίνες.

Φρούτα

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα μεσάνυχτα, κάποιοι λαοί, όπως οι Μεξικάνοι και οι Ισπανοί, τρώνε μια ρώγα σταφύλι για κάθε χτύπο της καμπάνας, με κάθε ρώγα να συμβολίζει ένα μήνα από το επερχόμενο έτος. Αν κάποια ρώγα είναι πικρή, προσέξτε το μήνα που συμβολίζει. Επειδή, όμως, το να βρείτε σταφύλι είναι λίγο δύσκολο αυτή την εποχή, άλλα δημοφιλή φρούτα είναι το ρόδι, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, με τους σπόρους του να συμβολίζουν την ευημερία, αλλά και το σύκο, που αποτελεί σύμβολο γονιμότητας, αν και είναι επίσης εκτός εποχής. Τα αποξηραμένα, όμως, είναι πάντα διαθέσιμα.

Στρογγυλά κέικ

Τα κλασικά στρογγυλά κέικ, μερικές φορές με κάποιο φλουρί ή άλλο δωράκι στο εσωτερικό τους, συμβολίζουν έναν πλήρη κύκλο και θεωρούνται «τυχερά». Ευκαιρία να απολαύσετε κάτι γλυκό, χωρίς τύχεις –προσέχοντας, μόνο, μην το παρακάνετε.

Ψάρι

Η τυχερή υπόσταση του ψαριού έγκειται στο ότι τα λέπια του θυμίζουν –για μια ακόμη φορά- νομίσματα. Ακόμη, το γεγονός ότι τα ψάρια κολυμπούν σε κοπάδια συμβολίζει και πάλι την επάρκεια, γι’ αυτό και πολλοί ξεκινούν τη χρονιά τους με άρωμα θάλασσας.

Χοιρινό

Τα γουρούνια θεωρούνται τυχερά λόγω του σχήματός τους και του ότι κινούνται προς τα μπροστά σκάβοντας. Παραδοσιακά, στον Αμερικάνικο Νότο, το χοιρινό, τα όσπρια και τα πράσινα λαχανικά συνδυάζονται σε ένα πιάτο που ονομάζεται Hoppin’ John και καταναλώνεται την παραμονή του νέου έτους.

 

 

Πηγή: clickatlife.gr

 

Check Also

Προκηρύσσονται 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ – 3 στη Ν.Μ. Μολάων

Στην προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ, προχωρά το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν …

G-EZ117CQG76