UA-49499200-1

Επιστροφή στις νίκες για το ΚΑΣΤΡΟ Μονεμβασίας

Γράφει ο Πάρης Χούτρης

Με το «διπλό» επέστρεψε από τη Σπάρτη, το ΚΑΣΤΡΟ Μονεμβασίας μετά τη νίκη του με 1-0 απέναντι στον Α.Ο. Σπάρτη.

Ωραίο παιχνίδι έγινε την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, στο Στάδιο Σπάρτης μεταξύ Α.Ο.ΣΠΑΡΤΗ και ΚΑΣΤΡΟΥ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ, για τα play off της Α΄ κατηγορίας Λακωνίας. Και οι 2 ομάδες έπαιξαν με στόχο τη νίκη, με τους φιλοξενούμενους να είναι αυτοί που είχαν τις πιο κλασικές ευκαιρίες, πέτυχαν το γκολ και πανηγύρισαν για τη νίκη και τους 3 βαθμούς .

Το παιχνίδι ξεκίνησε, με την πολύ καλή ομάδα του Α.Ο. Σπάρτη να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά τους φιλοξενούμενους να κλείνουν πολύ καλά τους χώρους, να είναι δυνατοί στις μονομαχίες τους και να μην απειλούνται από τους γηπεδούχους .

Η πρώτη καλή ευκαιρία ήταν για το ΚΑΣΤΡΟ στο 10΄, όταν ο Β. Χούτρης κέρδισε τη μπάλα λίγο έξω από την περιοχή του Α.Ο. Σπάρτη, πάσαρε στον Π. Μπούμπαλη, ο οποίος μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα Ν. Τσεγγενέ πλάσαρε αδύναμα, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Στο 27΄ο Β. Χούτρης κέρδισε τη μπάλα μπήκε στην  περιοχή, αλλά καθυστέρησε ενώ ήταν απέναντι από τον τερματοφύλακα με αποτέλεσμα να προλάβει ένας αμυντικός των γηπεδούχων να κοντράρει το σουτ που έκανε και έτσι να χαθεί η ευκαιρία.

Στο 32΄η Σπάρτη απείλησε για 1η φορά όταν μετά από κόρνερ ο Λ. Χρηστάκης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε περίπου 1μ. πάνω από το δοκάρι του Στ. Πετράκη.

Η Σπάρτη είχε ακόμα μια καλή στιγμή στο 40΄, όταν ο Μ. Μπάλιου βρέθηκε δεξιά και πλάγια στην περιοχή του ΚΑΣΤΡΟΥ, το σουτ που έκανε όμως απέκρουσε ο Στ. Πετράκης.

Η τελευταία καλή στιγμή του 1ου ημιχρόνου ανήκει στο ΚΑΣΤΡΟ. Ο Μ. Κοντάκος ελίχθηκε ωραία από αριστερά και έπιασε ένα δυνατό αριστερό σουτ, το οποίο πέρασε λίγο έξω από το δεξιό δοκάρι του Ν. Τσεγγενέ.

Το 2ο ημίχρονο ήταν συναρπαστικό. Στο 55΄ο Π. Μπούμπαλης έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αλλά στο επόμενο λεπτό κέρδισε τη μπάλα έξω από την περιοχή, προχώρησε, απέφυγε και τον επερχόμενο τερματοφύλακα των γηπεδούχων και έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας του Α.Ο. Σπάρτη, γράφοντας το  0-1.

Στο 65΄ο Α.Ο. Σπάρτη είχε μια καλή στιγμή, όταν μετά από κόρνερ ο Κ. Λιβανός έδιωξε τη μπάλα η οποία έφτασε πλάγια δεξιά στον Φ. Χατζηστραβό που σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 67΄το ΚΑΣΤΡΟ έχασε τεράστια τριπλή ευκαιρία να διπλασιάσει τα γκολ του.

Ο Π. Μπούμπαλης με ωραία ατομική προσπάθεια μπήκε στην περιοχή, σούταρε, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων απέκρουσε και η μπάλα έφτασε στον Μ. Κοντάκο ο οποίος σούταρε με τον τερματοφύλακα να αποκρούει ξανά και τη μπάλα να φτάνει στον Σ. Μπαρμπαγιαννάκο ο οποίος πλάσαρε από την μικρή περιοχή, αλλά ο αμυντικός της Σπάρτης Ι. Γραμματικάκης με ωραίο τάκλιν πρόλαβε και έδιωξε τη μπάλα αποσοβώντας την παραβίαση του τέρματος της ομάδας του .

Στο 70΄το ΚΑΣΤΡΟ απείλησε με απευθείας χτύπημα φάουλ του Π. Μπούμπαλη αλλά οι αμυντικοί της Σπάρτης έδιωξαν με κεφαλιά λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή .

Στο 82΄ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Φ. Χατζηστραβός βρέθηκε μόνος του στην μικρή περιοχή του ΚΑΣΤΡΟΥ , έπιασε την κεφαλιά μετά από ωραία σέντρα αλλά έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Στ. Πετράκη .

Στο 90΄ο Π. Μπούμπαλης έχασε τεράστια ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη της ομάδας του, όταν μετά από λάθος διώξιμο του τερματοφύλακα του Α.Ο Σπάρτη, βρέθηκε μόνος του σε κενή εστία, σούταρε όμως βιαστικά στέλνοντας τη μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων το ΚΑΣΤΡΟ λίγο έλειψε να πληρώσει την αστοχία του, όταν ο  Μ. Μπάλιου βρέθηκε μόνος του στην μικρή περιοχή, αλλά ο Στ. Πετράκης έδειξε την κλάση του , έκανε ωραία έξοδο και σπουδαία απόκρουση κρατώντας το μηδέν και τη σπουδαία νίκη για την ομάδα του.

Ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση από όλους τους παίκτες του ΚΑΣΤΡΟΥ, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και πέτυχαν μια σημαντική νίκη , και για ψυχολογικούς λόγους μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα ( παρά την καλή απόδοσή τους ) και τον επερχόμενο ημιτελικό κυπέλλου απέναντι στον Άρη Σκάλας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Α.Ο. ΣΠΑΡΤΗ: Ν. Τσεγγενές, Ι. Γραμματικάκης, Μ. Μπάλιου, Σ. Κατσούλης (62΄Γ. Μητρόπουλος), Π. Σακελαρίου, Δ. Σουλτάνης, Ι. Χίος, Η. Λαζαρίδης, Λ. Χριστάκης, Ε. Μανίκας ( 62΄Β. Βασιλείου ), Φ. Χατζηστραβός.
ΚΑΣΤΡΟ ΚΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ: Στ. Πετράκης, Κ. Σγούρδας, Δ. Ράντεφ, Π. Δαμιανάκης, Κ. Λιβανός, Ι. Μάρκος, Π. Μπούμπαλης, Ν. Βλάχος, Β. Χούτρης ( λόγω τραυματισμού 62΄Α.Μπετσόκου ) , Μιχ. Κοντάκος, Σ. Μπαρμπαγιαννάκος ( 78΄ Σπ.Παπούλιας ).
Δεν αγωνίστηκαν : Ι. Τζώρτζης, Δ. Θανόπουλος, Χρ. Χούτρης, Α. Ντιακονέσκου.

Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για το ΚΑΣΤΡΟ, ήταν ο Στ. Πετράκης με την υπέροχη επέμβασή του στις καθυστερήσεις του αγώνα που κράτησε τη νίκη για το ΚΑΣΤΡΟ.

Σταμάτη πες μας πως νιώθεις και τη γνώμη σου για τον αγώνα.
Είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα και για το 0 στην άμυνα. Ο αγώνας κύλησε αρκετά καλά για εμάς και δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα χάρη στην καλή αμυντική μας λειτουργία. Ύστερα πιέσαμε περισσότερο και δίκαια πήραμε αυτό το αποτέλεσμα.

 Την Τετάρτη παίζεται με τον Άρη Σκάλας – ομάδα Γ΄ Εθνικής – για τον 1ο ημιτελικό του κυπέλλου. Πες μας την πρόβλεψή σου.
Με τον Άρη Σκάλας θα πάμε να παλέψουμε το παιχνίδι καθώς εκτός ότι είναι στην έδρα μας , το κύπελλο είναι μια ωραία εμπειρία και θα θέλαμε να ζήσουμε ένα τελικό. Πιστεύω ότι έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο και παρά τις απουσίες μας , θα πάρουμε κάτι από το ματς.

Check Also

Ο 2ος «Δρόμος της Ακμής» έρχεται στις 25-26/5

Ο 2ος  «Δρόμος της Ακμής» (“Heyday Road”) είναι γεγονός και θα διεξαχθεί στις 25-26 Μαΐου …

G-EZ117CQG76