UA-49499200-1

Επιμορφωτικό Ιερατικό Σεμινάριο για την ποιμαντική προσέγγιση παιδιού και εφήβου

21.10.2015_Επιμορφωτικό Ιερατικό Σεμινάριο για την ποιμαντική προσέγγιση παιδιού και εφήβου

Τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015, ξεκίνησε στην Ιερά Μητρόπολή μας Επιμορφωτικό Ιερατικό Σεμινάριο, με γενικό θεματικό άξονα: «Ποιμαντική προσέγγιση του παιδιού και του εφήβου στη σύγχρονη εποχή». Το Σεμινάριο τελείται υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ την επιμέλεια έχει το Γραφείο Νεότητας της τοπικής μας Εκκλησίας.

Η πρώτη συνεδρία πραγματοποιήθηκε στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Παλαιοπαναγιάς παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Ευσταθίου και με ομιλητή τον αναπληρωτή Καθηγητή στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ψυχίατρο και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πρωτοπρεσβύτερο π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη. Αρχικά τελέσθηκε ο Αγιασμός και στη συνέχεια ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως και υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Ευστάθιος Πορφύρης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες.

21.10.2015_Επιμορφωτικό Ιερατικό Σεμινάριο για την ποιμαντική προσέγγιση παιδιού και εφήβου_1

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ.κ. Ευστάθιος παίρνοντας το λόγο ευχαρίστησε τον διακεκριμένο εισηγητή για την αποδοχή της πρόσκλησης. Τόνισε, επίσης, την πνευματικότητα, το ήθος και την άρτια επιστημονική του κατάρτιση, ενώ υπογράμμισε την ιδιαίτερη σχέση του προσκεκλημένου με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Επίσης ο Σεβασμιώτατος επισήμανε στους συμμετέχοντες τη σπουδαιότητα του Σεμιναρίου και τα πολυποίκιλα οφέλη που θα αποκομίσουν από τη διαδικασία αυτή.

Ο Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την υποδοχή και τα επαινετικά του λόγια, ενώ εξέφρασε τη χαρά του για την ευκαιρία που του δόθηκε να συμμετέχει ως εισηγητής στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο. Ακολούθησε η ενδιαφέρουσα εισήγηση, με θέμα το παιδί και τη γονεϊκή συντροφική σχέση.

21.10.2015_Επιμορφωτικό Ιερατικό Σεμινάριο για την ποιμαντική προσέγγιση παιδιού και εφήβου_2

Την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνεδρία, στο Ενοριακό Πευματικό Κέντρο Κοκκινόραχης, με εισηγητή τον Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Απόστολο Καβαλιώτη, ο οποίος είναι εφημέριος στην Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και διδάκτορας στο Τμήμα Ειδικής Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ επί χρόνια διατέλεσε Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής στη Βόρεια Ελλάδα. Μετά το καλωσόρισμα και την παρουσίαση του ομιλητή από τον υπεύθυνο του Γραφείου Νεότητας π. Ευστάθιο Πορφύρη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε τον προσκεκλημένο π. Απόστολο με τον οποίο, όπως τόνισε, τον συνδέουν πνευματικοί δεσμοί δεκαετιών. Παράλληλα εκθείασε την προσωπικότητα, την επιστημονική του κατάρτιση, το πολυσχιδές πνευματικό και κοινωνικό του έργο και την αστείρευτη διάθεση προσφοράς του.

Ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Απόστολος Καβαλιώτης ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για τα καρδιακά λόγια αγάπης που εξεφώνησε για το πρόσωπό του καθώς και για την ιδιαίτερη τιμή να προσκληθεί ως ομιλητής στο Επιμορφωτικό Σεμινάριο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Στη συνέχεια ανέπτυξε το ιδιαίτερα ωφέλιμο θέμα σχετικά με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και την παιδοφιλία. Η συνεδρία ολοκληρώθηκε με εποικοδομητικό διάλογο.

21.10.2015_Επιμορφωτικό Ιερατικό Σεμινάριο για την ποιμαντική προσέγγιση παιδιού και εφήβου_3

Το Επιμορφωτικό Σεμινάριο θα συνεχιστεί την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015, στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Ξηροκαμπίου, με εισηγητή τον Καθηγούμενο της Ι.Μ Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα και Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Πορφύριο Κονίδη, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Ποιμαντικές προσεγγίσεις του παιδιού και του εφήβου». Θα ακολουθήσουν, την επόμενη εβδομάδα, νέες συνεδρίες με εκλεκτούς εισηγητές, ενώ το Σεμινάριο θα περατωθεί με την ολοκλήρωση 28 εκπαιδευτικών ωρών.

Check Also

Στη Μονεμβασιά το γαλλικό ιστιοφόρο που θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα

Μια στάση στη Μονεμβασιά πραγματοποίησε σήμερα το γαλλικό ιστιοφόρο “Belem” το οποίο πρόκειται να μεταφέρει …

G-EZ117CQG76