UA-49499200-1

Επιμελητήριο Αρκαδίας: Ενημέρωση πολιτών για τις απάτες στην ψηφιακή εποχή

Για τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες ενημερώθηκαν φοιτητές και επαγγελματίες στην ημερίδα με θέμα: «Διαδικτυακοί κίνδυνοι και πώς να προστατευτείτε»,  που διοργάνωσαν το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Επιμελητήριο Αρκαδίας, την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, καθηγητή κ. Νικόλαο Κολοκοτρώνη και τον εισηγητή κ. Γεώργιο Γέρμανο για τη συνεργασία, αναφέρθηκε στα φαινόμενα διαδικτυακής εξαπάτησης που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι επιχειρήσεις και επεσήμανε πως η ενημέρωση για την αντιμετώπισή τους και κυρίως για την πρόληψή τους είναι επιβεβλημένη. Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η συνεργασία του Επιμελητηρίου με το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με τη διοργάνωση σεμιναρίων και τη δια ζώσης επιμόρφωση των μελών του, θα θωρακίσει τις επιχειρήσεις  απέναντι σε τεχνικές αστοχίες λογισμικού και δικτύων και σε κακόβουλες «κυβερνοεπιθέσεις».

Ο εισηγητής Γεώργιος Αθ. Γέρμανος, υποψήφιος διδάκτορας κυβερνοασφάλειας στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, συγγραφέας και εμπειρογνώμονας διερεύνησης κυβερνοεγκλημάτων, παρουσίασε διεξοδικά τις συχνότερες απειλές που αντιμετωπίζει ένας μέσος χρήστης στο διαδίκτυο και έδωσε οδηγίες προστασίας από φαινόμενα εξαπάτησης, hacking, και online κακοποίησης ανηλίκων.

Στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Σημαντικά, Νέα, Δελτία Τύπου) είναι αναρτημένη η παρουσίαση του κ. Γέρμανου.

Οι πληροφορίες της επόμενης ημερίδας: Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, 7:00 μ.μ., με θέμα «Οι μελανές οπές και η αιχμαλωσία του φωτός», Δρ. Αντώνιος Α. Αντωνίου, Αστροφυσικός, Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Η ομιλία είναι ανοικτή και δωρεάν στο κοινό.
Δηλώστε τώρα συμμετοχή στον σύνδεσμο: https://forms.gle/327PmxNq1nehFm8v8
Στο τέλος της ομιλίας θα κληρωθεί αναμνηστικό δώρο!
Κατόπιν αιτήματος, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Check Also

Νεοκλής Κρητικός: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει τελικά από τη Σπάρτη

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η Σπάρτη συμπεριλήφθηκε τελικά στους …

G-EZ117CQG76