UA-49499200-1

Επετειακό Επιστημονικό Συμπόσιο στη Σπάρτη για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Ο Δήμος Σπάρτης, το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης και η Εταιρεία Σπαρτιατικών Σπουδών, σας προσκαλούν να παρευρεθείτε στο Επετειακό Επιστημονικό Συμπόσιο με τίτλο: «Παιδεία, Επιστήμη και Εκκλησία – Η Πελοπόννησος στον Νεοελληνικό Διαφωτισμό», που θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στο Μυστρά, από Παρασκευή 01 έως Κυριακή 03 Οκτωβρίου 2021.

Το Συμπόσιο θα είναι αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία και θα έχει ως τιμώμενο πρόσωπο, τον Σχολάρχη της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής της Κωνσταντινουπόλεως κ. Δημήτριο Ζώτο.

Το Συμπόσιο αφορά στην αναζήτηση της ιστορικής αλήθειας, για την πορεία της εκπαίδευσης και της επιστημονικής προόδου στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και τη σχέση αυτών με την Εκκλησία. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον γεωγραφικό χώρο της Πελοποννήσου και στο χρονικό διάστημα από τα μέσα του 18ου αιώνα έως την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, δηλαδή στην περίοδο που ονομάστηκε αργότερα Νεοελληνικός Διαφωτισμός ή Νεοελληνική Αναγέννηση.

Το Συμπόσιο τελεί υπό την υποστήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και την αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής «Ελλάδα 2021», του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού.

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76