UA-49499200-1

Εξόρμηση River Trekking στον ποταμό Νέδα από τον Ορειβατικό Μολάων και Ν/Α Λακωνίας

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ) πραγματοποιεί στις 17 Ιουλίου 2022, εξόρμηση River Trekking στη Νέδα.

Η Νέδα είναι ένα ποτάμι της δυτικής Πελοποννήσου και το μοναδικό με θηλυκό όνομα. Πηγάζει από το όρος Λύκαιο, ρέοντας δυτικά και εκβάλει στο Ιόνιο Πέλαγος. Το ποτάμι πήρε το όνομά του από τη νύμφη Νέδα που ήταν θεότητα των νερών. Κοντά στις όχθες του ποταμού βρίσκεται η αρχαία πόλη της Φιγαλειάς και ο ναός του Επικούρειου Απόλλωνα. Το ποτάμι, στο μεγαλύτερο του μέρος διασχίζει μια χαράδρα με πολύ πλούσια βλάστηση όπου δημιουργούνται πολλοί καταρράκτες με τον μεγαλύτερο να πέφτει από ύψος περίπου 25 μέτρων. Η Νέδα αποτελεί ακόμη ένα καλά κρυμμένο κόσμημα της Ελλάδας και μια τέλεια επιλογή για πεζοπορία.

«Ίσως χρειαστεί να πατήσουμε πάνω σε βράχους ή να πηδήξουμε στην όχθη του ποταμού αναζητώντας την καλύτερη διαδρομή. Το περπάτημα στο νερό είναι αναπόφευκτο, ενώ σε άλλα σημεία είναι απολύτως απαραίτητο και το κολύμπι», επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Ορειβατικός Σύλλογος, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Κατά μήκος του ποταμού υπάρχει πλούσια βλάστηση με πλατάνια. Οι καταρράκτες εμφανίζονται ξαφνικά μπροστά στα μάτια μας και σε μερικές περιοχές ο ποταμός στενεύει και περιβάλλεται από απόκρημνους βράχους. Μετά από 4 ώρες περπάτημα και κολύμπι, φτάνουμε στον τελευταίο και πιο εντυπωσιακό καταρράκτη των 25 μέτρων. Στο σημείο που πέφτει δημιουργείται μια λίμνη με κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά. Θα κολυμπήσουμε σε αυτή τη λίμνη και κάτω από τον μεγάλο καταρράκτη».

River Trekking είναι η μορφή πεζοπορίας όπου λαμβάνει χώρα στην κοίτη ενός ποταμού. Χωρίς ιδιαίτερης δυσκολίας περπάτημα, αλλά και χωρίς να υπάρχει «σηματοδοτημένο μονοπάτι», οι συμμετέχοντες ακολουθούν τη πορεία του νερού και επισκέπτονται μέρη όπου χάρη της παρουσίας του νερού η πανίδα και η χλωρίδα ανθίζει. Η συγκεκριμένη διαδρομή λόγω των κλειστών τοιχωμάτων και του απομονωμένου ορεινού περιβάλλοντος μαγεύει τον επισκέπτη, απομακρύνοντας τον κατά πολύ από την καθημερινή του δραστηριότητα.

Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και γνώση κολύμβησης, ενώ οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους απαραίτητα: Αθλητικά παπούτσια, καπέλο, Μαγιό, Πετσέτα, γυαλιά ηλίου, σακίδιο με τα προσωπικά είδη, αρκετό νερό (τουλάχιστον 1 λίτρο), σνακ για ενέργεια (ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργειας – παστέλι – φρούτα) και κυρίως καλή διάθεση και ομαδικό πνεύμα.

Συνάντηση: Σούπερ Μάρκετ Αφοί Παναγιωτόπουλοι (παλαιό), στους Μολάους, στις 07:30 π.μ.

Για την συμμετοχή απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντονιστές, το αργότερο μέχρι την Τρίτη 12/7/2022 .

Μετακίνηση με Λεωφορείο, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Συντονιστές: Βασίλης Μακρής, 6982476730 – Λεύτερης Κουταλίδης, 6948174010 – Τάσος Κοκκονός, 6977775682

ΦΩΤΟ: exploremessinia.com

Check Also

Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων: Εξόρμηση στη Γκιώνα από 24-27/5

Μια ιδιαίτερη και μοναδική εξόρμηση στο υψηλότερο βουνό της Στερεάς Ελλάδας τη Γκιώνα, πραγματοποιεί ο …

G-EZ117CQG76