UA-49499200-1

Εξόρμηση στο Δυτικό Μαίναλο από τον ΕΟΣ Μολάων και Ν/Α Λακωνίας

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), θα συμμετάσχει στην διασυλλογική ορειβατική συνάντηση που διοργανώνει ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ), την Κυριακή 8 Μαΐου 2022, στο Δυτικό Μαίναλο.

Η πεζοπορική διαδρομή  αναπτύσσεται στο ίχνος του ιστορικού μονοπατιού της Επανάστασης του 1821. Το μονοπάτι αυτό εντοπίστηκε, καθαρίστηκε και σηματοδοτήθηκε από τον Σύλλογο Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ), με την υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης και του Δασαρχείου Τρίπολης.

Το Μαίναλο αποτελεί έναν ενιαίο φυσικό, πολιτιστικό και ιστορικό χώρο. Τα παρθένα και αρχέγονα τοπία του, η βιολογική του ποικιλότητα, η θέση του στη συμβολή των αξόνων επικοινωνίας της χλωρίδας και πανίδας της Πελοποννήσου, συνιστούν σε συνδυασμό με το ιστορικό-οικιστικό του πρόσωπο, ένα σημαντικό οικοσύστημα και ένα υψηλής στάθμης φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον.

Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ρουχισμός, ενώ οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους απαραίτητα: ορειβατικά μποτάκια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σακίδιο με τα προσωπικά μας είδη, αρκετό νερό (τουλάχιστον 1 λίτρο), σνακ για ενέργεια (ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργειας – παστέλι – φρούτα) και κυρίως καλή διάθεση και ομαδικό πνεύμα.

Συνάντηση: Σούπερ Μάρκετ «Αφοί Παναγιωτόπουλοι» (παλιό) στους Μολάους, στις 07:30 πμ. Μετακίνηση με ΙΧ προς Σιλίμνα Αρκαδίας.

Για την συμμετοχή απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντονιστές, το αργότερο μέχρι Παρασκευή μεσημέρι.
Συντονιστές: Ανδρέας Κρητικός, 6906608616 – Δημήτρης-Μύρωνας Λιάρος, 6938426877

A’ Πορεία: Σιλίμνα (950 μ.) – Xρυσοβίτσι (1100 μ.) – Ώρες πορείας: 5.30 – Κατηγορία: Α+
Β’ Πορεία: Mανταίικα (1050 μ.) – Xρυσοβίτσι (1100 μ.) – Ώρες πορείας: 2.30 – Κατηγορία: Α+

Check Also

Εξόρμηση στο Μαίναλο με τον Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), συνδιοργανώνει με τον ΕΟΣ Τρίπολης, …

G-EZ117CQG76