UA-49499200-1

Εξόρμηση στον Πάρνωνα από τον Ορειβατικό Σύλλογο Mολάων και Ν/Α Λακωνίας

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022, πεζοπορική εξόρμηση στον Πάρνωνα.

Ειδικότερα, θα ακολουθηθεί η διαδρομή Κοσμάς – Άγιος Γεώργιος – Κακόρεμα -Κουφούνια – Κάστρο Γλυπιάς- Άγιος Βασίλης, πεζοπορώντας στο μονοπάτι που για εκατοντάδες χρόνια αποτελούσε το μοναδικό κρίκο επικοινωνίας για οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές συναλλαγές ανάμεσα στα δύο χωριά του Πάρνωνα.

Οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν σε λιθόστρωτα μονοπάτια με προσκυνητάρια και σπάνια ενδημικά φυτά, κάνοντας παράλληλα ένα ταξίδι στην Ιστορία τη Φύση και τον Πολιτισμό.  Η ορεινή πεζοπορία, εκτός από μια άριστη άσκηση, είναι και μια ευκαιρία γνωριμίας με τη φύση. Είναι επίσης ο μόνος τρόπος να επισκεφτεί κανείς τόπους για τους οποίους δεν υπάρχει άλλος τρόπος προσέγγισης.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους απαραίτητα: ορειβατικά μποτάκια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σακίδιο με τα προσωπικά μας είδη, αρκετό νερό (τουλάχιστον 1 λίτρο), σνακ για ενέργεια (ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργειας – παστέλι – φρούτα.

Με ανακοίνωσή του ο Ορειβατικός Σύλλογος αναφέρει:

Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και να αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι μέλος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε μία δραστηριότητα – εξόρμηση του συλλόγου και στην συνέχεια, εάν ο επιθυμεί να γίνει μέλος. Για να γίνει κανείς μέλος, συμπληρώνει την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους.

Συνάντηση: Αφοί Παναγιωτόπουλοι (παλαιό) στους Μολάους στις 07:30 πμ.
Μετακίνηση με ΙΧ για Κοσμά Αρκαδίας.
Επιστροφή με Λεωφορείο,  κόστος συμμετοχής 5 ευρώ.

Για την συμμετοχή απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντονιστές, το αργότερο μέχρι Πέμπτη βραδύ.
Συντονιστές: Τάσος Κοκκονός, 697 777 5682Ανδρέας Κρητικός, 690 660 8616

Check Also

Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων: Εξόρμηση στη Γκιώνα από 24-27/5

Μια ιδιαίτερη και μοναδική εξόρμηση στο υψηλότερο βουνό της Στερεάς Ελλάδας τη Γκιώνα, πραγματοποιεί ο …

G-EZ117CQG76