UA-49499200-1

Εξόρμηση στον ορεινό Ζάρακα από τον Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων και Ν/Α Λακωνίας

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, πεζοπορική εξόρμηση στον ορεινό Ζάρακα και συγκεκριμένα στην διαδρομή  Χάρακας-Αχλαδίτσα- Τραγάνα(1075μ).

Ο Χάρακας είναι χτισμένος αμφιθεατρικά στους πρόποδες και στη χαμηλή πλαγιά του υψώματος «Ράχη Μίνη» (παρακλάδι της «Μπαμπάλας»). Εμπρός και στα νότια του χωριού απλώνεται ένας μικρός κάμπος κατάφυτος από αμπέλια, αμυγδαλιές και άλλα δέντρα, που αρχίζουν κυριολεκτικά κάτω από τα παράθυρα των ακρινών σπιτιών.

Ιδιαίτερο αξιοθέατο, με φυσικό και άγριο μεγαλείο, είναι το τοπίο που από τους ντόπιους λέγεται «Σταυρός», επειδή έχουν τοποθετήσει σε επίκαιρο σημείο έναν μεγάλο μεταλλικό σταυρό. Εκεί βρίσκεται και το μικρό αλλά γραφικό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Η περιοχή είναι μια απότομη, άγρια και βαθιά χαράδρα, με πανύψηλα βράχια πάνω από τη θάλασσα, που προκαλεί δέος και θαυμασμό σε κάθε επισκέπτη-περαστικό. Ένα «τιτάνιο» έργο της Φύσης στον άνθρωπο. Στολίδια του χωριού αποτελούν το Δημοτικό Σχολείο, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παραδοσιακό και διατηρητέο, καθώς και ο Ενοριακός Ναός των Τριών Ιεραρχών, λιθόκτιστος βυζαντινού ρυθμού.

«Η ορεινή πεζοπορία, είναι μια μορφή άσκησης που βοηθά τόσο το σώμα, όσο και το μυαλό και τη ψυχή μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ορειβατικός Σύλλογος, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ο χρόνος που περνάμε στη φύση είναι καθοριστικός για την ευημερία μας ενώ το συχνό περπάτημα με παρέα συμβάλλει θετικά στην ψυχολογία. Είναι επίσης ο μόνος τρόπος να επισκεφτεί κανείς τόπους για τους οποίους δεν υπάρχει άλλος τρόπος προσέγγισης».

Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ρουχισμός. Μαζί τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν απαραίτητα: ορειβατικά μποτάκια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σακίδιο με τα προσωπικά τους είδη, αρκετό νερό (τουλάχιστον 1 λίτρο), σνακ για ενέργεια (ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργειας – παστέλι – φρούτα) και κυρίως καλή διάθεση και ομαδικό πνεύμα.

Συνάντηση: Αφοί Παναγιωτόπουλοι (παλαιό) στους Μολάους στις 08:00 πμ.
Μετακίνηση με ΙΧ για Χάρακα Λακωνίας.
Για την συμμετοχή απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντονιστές, το αργότερο μέχρι Σάββατο (13/11/2021) μεσημέρι.
Συντονιστές: Χρήστος Παναγιωτόπουλος, 6973331520 και Γιώργος Πολυχρονίου, 6946226057

Check Also

Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων: Εξόρμηση στη Γκιώνα από 24-27/5

Μια ιδιαίτερη και μοναδική εξόρμηση στο υψηλότερο βουνό της Στερεάς Ελλάδας τη Γκιώνα, πραγματοποιεί ο …

G-EZ117CQG76