UA-49499200-1

Εξόρμηση στον κεντρικό Ταΰγετο από τον Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων και Ν/Α Λακωνίας

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, πεζοπορική εξόρμηση  στον Κεντρικό Ταΰγετο, στους προποδές του και συγκεκριμένα, στη διαδρομή   Μυστράς- Ταϋγέτη – Περγανταίικα – Αναβρυτή, φιλοδοξώντας να κάνει ένα ταξίδι στην Ιστορία, τη Φύση και τον Πολιτισμό.

Ευρισκόμενος στον Ταΰγετο κοντά στην αρχαία Σπάρτη, ο Μυστράς υπήρξε πρωτεύουσα του βυζαντινού Δεσποτάτου του Μορέως τον 14ο και 15ο αιώνα, βιώνοντας μία περίοδος ευημερίας και πολιτιστικής άνθησης. Στην Αναβρυτή υπάρχουν πλήθος εκκλησιών βυζαντινών και μεταβυζαντινών χρόνων, ενώ το μοναδικό σχολείο του χωριού στεγάζει το Βοτανολογικό και Γεωλογικό Μουσείο, με πλήθος φυτών και πετρωμάτων του Ταϋγέτου.

«Η ορεινή πεζοπορία, είναι μια μορφή άσκησης που βοηθά τόσο το σώμα, όσο και το μυαλό και τη ψυχή μας. Ο χρόνος που περνάμε στη φύση είναι καθοριστικός για την ευημερία μας, ενώ το συχνό περπάτημα με παρέα συμβάλλει θετικά στην ψυχολογία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ορειβατικός Σύλλογος, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Είναι επίσης ο μόνος τρόπος να επισκεφτεί κανείς τόπους για τους οποίους δεν υπάρχει άλλος τρόπος προσέγγισης».

Απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και κατάλληλος για την εποχή και το υψόμετρο ρουχισμός. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν απαραίτητα: ορειβατικά μποτάκια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σακίδιο με τα προσωπικά μας είδη, αρκετό νερό (τουλάχιστον 1 λίτρο), σνακ για ενέργεια (ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργειας – παστέλι – φρούτα) και κυρίως καλή διάθεση και ομαδικό πνεύμα .

Συνάντηση: Σούπερ μάρκετ Αφοί Παναγιωτόπουλοι (παλαιό) στους Μολάους, στις 08:00 πμ.
Μετακίνηση με ΙΧ για Μύστρα, επιστροφή από Αναβρυτή προς Μύστρα με ΤΑΞΙ.

Για την συμμετοχή απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντονιστές, το αργότερο μέχρι Σάββατο μεσημέρι.
Συντονιστές: Ανδρέας Κρητικός, 6906608616, Δημήτρης-Μύρωνας Λιάρος, 6938426877

Check Also

Εξόρμηση στο Μαίναλο με τον Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), συνδιοργανώνει με τον ΕΟΣ Τρίπολης, …

G-EZ117CQG76