UA-49499200-1

Εξόρμηση στη χερσόνησο του Μαλέα από τον Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων και Ν/Α Λακωνίας

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί πεζοπορική εξόρμηση το Σαββατοκύριακο 27-28 Αυγούστου 2022, στη χερσόνησο του Μαλέα, στην άκρη του Κάβο Μαλιά στο Μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης.

Το ραντεβού δίνεται στην πλατεία της Νεάπολης, το Σάββατο (27/8/2022), στις 17:00.

Με ίδια μέσα περνώντας από το χωριό Λάχι με τη μαγευτική θέα και από τον γραφικό και αμφιθεατρικά κτισμένο Άγιο Νικόλαο, από το αναρριχητικό πάρκο της περιοχής και το σεληνιακό τοπίο, του απολιθωμένου δάσους των εκατομμυρίων ετών, οι συμμετέχοντες φτάνουν στο σημείο όπου ξεκινά το μονοπάτι.

Πεζοπορώντας σε μια απείρου κάλλους διαδρομή δίπλα στη θάλασσα οδηγούνται στον προορισμό τους, όπου διανυκτερεύουν σε εξωτερικό χώρο έχοντας στην παρέα μας τον ουράνιο θόλο, το ανοιχτό πέλαγος, τους ήχους της φύσης και των πλοίων που αδιάκοπα περνούν.

Την Κυριακή υπάρχει η δυνατότητα επίσκεψης στο ασκηταριό του Οσίου Θωμά εν τω Μαλέω, ενώ παράλληλα μπορούν να επισκεφθούν τον πανάρχαιο ναό του Αγίου Γεωργίου ή ακόμα και να κάνουμε ένα πρωινό μπάνιο αν ο καιρός ευνοεί.

Ώρα αναχώρησης από το μοναστήρι στις 10:00 π.μ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο μοναστήρι δεν θα υπάρχει παροχή ρεύματος, πόσιμου νερού και φαγητού γι’ αυτό παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να μεριμνήσουν οι ίδιοι.

Η διαδρομή είναι χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και αξιόλογες υψομετρικές διαφορές και είναι κατάλληλη για αυτούς που θέλουν να ξεκινήσουν την πεζοπορία . Μαζί τους πρέπει να έχουν απαραίτητα: ορειβατικά μποτάκια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σακίδιο με τα προσωπικά τους είδη, αρκετό νερό (τουλάχιστον 1 λίτρο), σνακ για ενέργεια (ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργειας – παστέλι – φρούτα), φακό ,υπνόσακο, μαγιό και πετσέτα και κυρίως καλή διάθεση και ομαδικό πνεύμα.

Ώρες: 1:30 και 1:30
Βαθμός δυσκολίας: Α (Εύκολη) ενδείκνυται και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής έως το βράδυ της Παρασκευής 26/8, στους συντονιστές: Βασίλης Μακρής 6982476730, Αγγελική Πλουμίδη, 697665478.

ΦΩΤΟ: ΕΟΣ ΜΝΑΛ. – ΕΟΣ Μολάων Νοτιοανατολικής Λακωνίας

Check Also

Εξόρμηση στο Μαίναλο με τον Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), συνδιοργανώνει με τον ΕΟΣ Τρίπολης, …

G-EZ117CQG76