UA-49499200-1

Εξόρμηση στην Ύδρα από τον Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ) πραγματοποιεί στις 26-28 Μαΐου 2023 εξόρμηση στην Ύδρα.

Η Ύδρα είναι νησί του Αργοσαρωνικού. Η Ύδρα είχε 1.948 μόνιμους κατοίκους στην απογραφή του 2011. Το ανάγλυφο του νησιού, η έλλειψη υδάτινων πόρων και η μικρή έκταση συντέλεσαν ώστε οι Υδραίοι να ασχοληθούν από νωρίς με την ναυτιλία και το εμπόριο και να πλουτίσουν. Στα χρόνια πριν την επανάσταση του 1821 η Ύδρα έγινε από τα πλουσιότερα και πολυπληθέστερα ναυτικά κέντρα του Ελλαδικού χώρου ενώ εξαιτίας του μεγάλου της στόλου έπαιξε σημαντικό ρόλο στην Επανάσταση.

Η πόλη της Ύδρας, που είναι και η μοναδική πόλη του νησιού, έχει ανακηρυχθεί διατηρητέα και απαγορεύονται τα τροχοφόρα. Είναι απλωμένη σε δύο βραχώδεις λόφους και σφύζει από παραδοσιακά σπίτια με κεραμιδένιες σκεπές, έντονες μπλε πόρτες και παράθυρα. Στο νησί υπάρχουν 300 εκκλησίες και πέντε μοναστήρια.

Η μοναδικότητα της Ύδρας έγκειται στο συνδυασμό της κοσμοπολίτικης ατμόσφαιρας, την πλούσια παράδοση και το πολύμορφο φυσικό περιβάλλον που είναι ο παράδεισος του περιπατητή και του φυσιολάτρη. Συγκεκριμένα πλήθος από αγριολούλουδα που φυτρώνουν στο νησί, όπως οι σπάνιες σπέντζες, τα κυκλάμινα και οι παπαρούνες. Το σκηνικό συμπληρώνουν πεύκα, κυπαρίσσια, θυμάρι, θάμνοι και αιωνόβιες ελιές. Τσίχλες, πέρδικες, ορτύκια, τρυγόνια και πολλά είδη πουλιών ζουν μόνιμα ή χρησιμοποιούν την Ύδρα στο δρόμο για τη μετανάστευσή τους. Μικρά θηλαστικά, όπως αγριοκούνελα, λαγοί, γάτες και βέβαια τα μοναδικά αγριοκάτσικα της Ύδρας, διαμορφώνουν το ψηφιδωτό της φύσης, μαζί με έναν ικανοποιητικό αριθμό αμφιβίων και ερπετών.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι μέλος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε μία δραστηριότητα – εξόρμηση του συλλόγου και, στην συνέχεια, εάν ο επιθυμεί να γίνει μέλος. Για να γίνει κανείς μέλος, συμπληρώνει την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους.

Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών.

Αναχώρηση: Παρασκευή 26/5 και ώρα 16.00μμ από Μολάους
Επιστροφή: Κυριακή 28/5 απόγευμα 21.00μμ στους Μολάους
Διαμονή: Σε ξενώνες στην Ύδρα.

Αναλυτικό πρόγραμμα:
Σάββατο: Πεζοπορία Ώρες πορείας: 4 Β.Δ: Α++ YΔ 300μ
Κυριακή: Πεζοπορία Ώρες πορείας: 4 Β.Δ: Α++ YΔ 300μ

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές το αργότερο μέχρι Παρασκευή 5 Μαΐου 2023
Συντονιστές: Δημήτρης Σταθογιαννάκος, 6974972904

Check Also

Εξόρμηση στο Μαίναλο με τον Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), συνδιοργανώνει με τον ΕΟΣ Τρίπολης, …

G-EZ117CQG76