UA-49499200-1

Εξόρμηση σε Άγιο Φωκά – Σπήλαιο Καστανιάς από τον Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 09 Απριλίου 2023, πεζοπορική εξόρμηση στην Χερσόνησο του Μαλέα και συγκεκριμένα στην διαδρομή Άγιος Φωκάς – Σπήλαιο Καστανιάς.

Σε αυτήν την πεζοπορική διαδρομή που ενώνει την περιοχή της Μονεμβασίας με τη χερσόνησο του Μαλέα, που αποτελεί την ανατολική απόληξη του Πάρνωνα, δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν ένα κομμάτι της ιστορίας της νοτιοανατολικής Λακωνίας.

Αφετηρία είναι ο οικισμός του Αγίου Φωκά που απέχει 15 λεπτά από την Μονεμβασία. H διαδρομής διαγράφει νοτιοανατολική πορεία παράλληλα με τη θάλασσα, περνώντας από μικρές παραλίες και καταλήγει στο όμορφο σπήλαιο της Καστανιάς. Κοντά στην αφετηρία οι πεζοπόροι μπορούν να διακρίνουν ερείπια, που σύμφωνα με τον Έλληνα περιηγητή και γεωγράφο Παυσανία, αφορούν ιερό αφιερωμένο στον Απόλλωνα με την ονομασία επιδήλιο.

Η κατάληξη της διαδρομής οδηγεί στο σπηλαίο της Καστανιάς, το οποίο είναι πλούσιο σε πυκνότητα και ποικιλία σχημάτων, χρωμάτων και μορφών. Το σπήλαιο κατατάσσεται δεύτερο στο είδος του στην Ευρώπη. Υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης στο σπήλαιο για οποίον το επιθυμεί.

Μαζί τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν απαραίτητα: ορειβατικά μποτάκια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, σακίδιο με τα προσωπικά τους είδη, αρκετό νερό (τουλάχιστον 1 λίτρο), σνακ για ενέργεια (ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργειας – παστέλι – φρούτα) και κυρίως καλή διάθεση και ομαδικό πνεύμα.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι μέλος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε μία δραστηριότητα – εξόρμηση του συλλόγου και στη συνέχεια, εάν το επιθυμεί να γίνει μέλος. Για να γίνει κανείς μέλος, συμπληρώνει την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους.

Συνάντηση: Πλατεία Μονεμβασίας στις 08:30πμ.
Μετακίνηση με ΙΧ για Αγio Φωκά. H επιστροφή από τα σπηλαία στον Αγio Φωκά θα πραγματοποιηθεί με την χρήση Λεωφορείου.
Για την συμμετοχή απαιτείται τηλεφωνική επικοινωνία με τους συντονιστές, το αργότερο μέχρι αργότερο μέχρι Σάββατο (08/04/2023) μεσημέρι.
Συντονιστές: Aγγελική Πλουμίδη, 6976654578 – Δημήτρης Ψυχογυιός, 6974128278

Η συγκεκριμένη διαδρομή αποκτά πλέον και συμβολικό χαρακτήρα μετά την απόφαση της ΡΑΕ για την εγκατάσταση των 8 αιολικών πάρκων στην περιοχή των Βατίκων και στην Χερσόνησο του Μαλέα, που διαθέτει τοπία Ιδιαιτέρου Φυσικού Κάλλους Διεθνούς Εμβέλειας με Περιοχές Απολύτου Προστασίας.

Check Also

Το Βουραϊκό κατεβαίνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Μολάων

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 7 Απριλίου …

G-EZ117CQG76