UA-49499200-1

Εξιχνιάστηκαν 35 περιπτώσεις κλοπών αγροτικών προϊόντων στη Λακωνία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, τριάντα πέντε (35) περιπτώσεις κλοπών αγροτικών προϊόντων (πορτοκάλια), σε περιοχές των Δήμων Ευρώτα και Μονεμβασίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (15/6/2021) το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, του Αστυνομικού Τμήματος Γυθείου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 38, 42 και 44 ετών, αντίστοιχα, καθώς και 33χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη, προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες κατά το χρονικό διάστημα από την 1/3/2021 έως την 15/6/2021, είχαν διαπράξει συνολικά τριάντα πέντε (35) περιπτώσεις κλοπών αγροτικών προϊόντων (πορτοκάλια).

Ειδικότερα, οι δράστες, οι οποίοι διατηρούσαν συνεργείο, το οποίο δραστηριοποιούταν στη συγκομιδή και εμπορία εσπεριδοειδών, διαπιστώθηκε να αφαιρούν μέρος των ποσοτήτων που συνέλεγαν από αγροτεμάχια, δίχως να το καταμετρούν και στη συνέχεια να το μεταφορτώνουν στην επιχείρησή τους, χωρίς να καταβάλουν το αντίστοιχο αντίτιμο, αποκομίζοντας έτσι, πάνω από -38- τόνους γεωργικών προϊόντων και παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -7.700- ευρώ.

Τέλος, κατασχέθηκε ένα όχημα, ως μέσο τέλεσης των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων.

Οι ανωτέρω θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Check Also

Εγκρίθηκε η ίδρυση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Kαστόρι

Την έγκριση ίδρυσης Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Καστόρι, από το αρχηγείο πυροσβεστικού σώματος, γνωστοποίησε με …

G-EZ117CQG76