UA-49499200-1

Εξιχνιάστηκαν οχτώ περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών στη Λακωνία

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα, οχτώ (8) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ευρώτα και Σπάρτης.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν την Πέμπτη (13/1/2022) το βράδυ, πέντε (5) ημεδαποί, ηλικίας 17, 18, 19 ετών, αντίστοιχα, καθώς και δύο ανήλικοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών αυτών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 26/12/2021 έως και την 13/1/2022, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ευρώτα και Σπάρτης, διέπραξαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών και πέντε (5) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες.

Μετά από άμεση αστυνομική κινητοποίηση, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Λακωνίας, εντόπισαν τους ανωτέρω σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης και πραγματοποίησαν έρευνα σε όχημα που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ κατασχέθηκε και το όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά και χρήματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις -4.000- ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Check Also

Εγκρίθηκε η ίδρυση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Kαστόρι

Την έγκριση ίδρυσης Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Καστόρι, από το αρχηγείο πυροσβεστικού σώματος, γνωστοποίησε με …

G-EZ117CQG76