UA-49499200-1

Εντυπωσιακή τοιχογραφία με Ήρωες του 1821 στην Τρίπολη

Η επίσημη παράδοση προς τον Δήμο Τρίπολης της τοιχογραφίας με τις μορφές του Κολοκοτρώνη και του Κεφάλα, έγινε την Τετάρτη 19 Μαϊου 2021, από το ίδρυμα καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου σε συνεργασία με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.

Στο σημείο παρευρέθησαν ο Δήμαρχος, κύριος Κωνσταντίνος Τζιούμης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κυρία Ελένη Καρούντζου, η καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών, κυρία Ερατώ Χατζησάββα και η κυρία Σοφία Αντωνιάδου, συνεργάτης του ιδρύματος Κωνσταντακόπουλου αλλά και της Σχολής Καλών Τεχνών.

Ο κ. Τζιούμης, αφού αναφέρθηκε στην συνεργασία του Δήμου με το ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου, ανέφερε ότι με αυτό τον τρόπο «δημιουργείται στην Τρίπολη ένα σημείο όπου θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται εκδηλώσεις, να μαζεύονται οι συμπολίτες μας». Παράλληλα, ο Δήμαρχος επισήμανε ότι μετά την ολοκλήρωση της τοιχογραφίας θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, με στόχο τη βελτίωση του θεάτρου της πέργκολας αλλά και της σκακιέρας, οι οποίες αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Τον λόγο πήρε η καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών  κυρία Ερατώ Χατζησάββα, η οποία εξέφρασε τη χαρά της για την παραμονή τους στην Τρίπολη έναν τόπο όπως είπε «προικισμένο από τη φύση και την ιστορία». Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην τέχνη του γκράφιτι πάνω στην οποία έχει βασιστεί η τοιχογραφία, ενώ συμπλήρωσε λέγοντας πως «έχουμε αναπτύξει ιδιαίτερες σχέσεις και έχουμε συζητήσει για μελλοντικές συνεργασίες όπου μπορούν να γίνουν εκπληκτικά πράγματα».

Η Αντιδήμαρχος πολιτισμού, κυρία Ελένη Καρούντζου, αναφέρθηκε στην καλλωπιστική αυτή ενέργεια η οποία πραγματοποιείται στα πλαίσια της δράσης «Μοριάς 2021», ενώ προμήνυσε και επόμενες μελλοντικές συνεργασίες και δράσεις με το ίδρυμα Κωνσταντακόπουλου. «Προσπαθούμε να κάνουμε κάθε γωνιά του Δήμου μας και όχι μόνο της πόλης να είναι τόπος πολιτισμού», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Καρούντζου.

Τέλος, μίλησε η κυρία Αντωνιάδου, συνεργάτης του ιδρύματος Κωνσταντακόπουλου αλλά και της Σχολής Καλών Τεχνών, η οποία ανέφερε τα εξής, «Είναι μια εξαιρετική δουλειά αυτή που έχει γίνει και φαίνεται να έχει γίνει με μεγάλη αγάπη και με μεγάλο κόπο. Μακάρι να αποτελέσει κίνητρο και το γκράφιτι και οι θεματικές διαδρομές και το ψηφιακό έκθεμα το οποίο θα γίνει στην Τρίπολη, αλλά και οι συνταγές του Λευτέρη Λαζάρου που μέσω των Επιμελητηρίων θα είναι διαθέσιμες σε όλα τα εστιατόρια της Πελοποννήσου, ώστε να έρθουν όλοι οι Έλληνες στο Μοριά αλλά και την πόλη σας».

Βασιλική Γαλάνη

Πηγή: kalimera-arkadia.gr

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76