UA-49499200-1

Ενίσχυση του συστήματος Υγείας ζήτησε ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων

Με συμβολική κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο, στήριξε την Πανελλαδική Απεργία η οποία έγινε χθες Πέμπτη 6 Μαΐου 2021, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μολάων.

Τιμώντας την Πρωτομαγιά και διεκδικώντας την ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας, απαίτησαν την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης και την ικανοποίηση των αιτημάτων των υγειονομικών για:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Να καλυφθούν οι 30.000 τα κενές θέσεις όλων των κλάδων σε Νοσοκομεία – Κ.Υ – Πρόνοια. Να σταματήσουν οι μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα και οι βάρδιες ετοιμότητας λόγω έλλειψης προσωπικού.
  • Ένταξη όλου του υγειονομικού προσωπικού στα Βαρέα και Ανθυγιεινά και χορήγηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.
  • Μονιμοποίηση όλων των Επικουρικών και εργαζομένων άλλων σχέσεων εργασίας σε όλα τα Νοσοκομεία, οι οποίοι ούτως ή άλλως καλύπτουν πάγιες ανάγκες του Ε.Σ.Υ.
  • Ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Άμεση ανάπτυξη εμβολιαστικών κέντρων ανεξάρτητων από τα νοσοκομεία.
  • Άμεση ανάπτυξη 3.500 κλινών ΜΕΘ – ΜΑΦ – ΜΕΘ Νεογνών πανελλαδικά που είναι αναγκαίες και σε καιρό μη πανδημίας, σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.
  • Επίταξη και όχι ενοικίαση ιδιωτικών ΜΕΘ και κλινικών, για να καλυφθούν οι άμεσες και έκτακτες ανάγκες της πανδημίας.
  • ΟΧΙ στη μετατροπή του Ε.Σ.Υ, αποκλειστικά σε σύστημα αντιμετώπισης του COVID-19. Δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στα χειρουργεία και την ένταξη στις ΜΕΘ έχουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας.
  • ΟΧΙ στους μειωμένους προϋπολογισμούς και στην υποβάθμιση του συστήματος Υγείας. Αύξηση του βασικού προϋπολογισμού για την Υγεία και τα Νοσοκομεία σύμφωνα με τις ανάγκες τους σε έμψυχο και τεχνικό υλικό. Να μην εξαρτώνται τα νοσοκομεία από δωρεές και ΕΣΠΑ για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Check Also

Στο Περιφερ. Συμβούλιο η λειτουργία της Παθολογικής του Νοσοκομείου Σπάρτης

Με εισήγηση της Ελένης Κιούση, εκπροσώπου στην Π.Ε. Λακωνίας της παράταξης «Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής», …

G-EZ117CQG76