UA-49499200-1

Εκδήλωση στο μετρό Συντάγματος για τα 2500 χρόνια από τη Μάχη των Θερμοπυλών

Με ιδιαίτερη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2021, η τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Σπάρτης σε συνεργασία με τις Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα, με αφορμή την καμπάνια προβολής της επετείου των 2.500 ετών από τη Μάχη των Θερμοπυλών και την απόδοση τιμών στους 700 ήρωες Θεσπιείς, που πολέμησαν δίπλα στον βασιλιά Λεωνίδα και τους 300 Σπαρτιάτες.

Στο πλαίσιο της επικοινωνιακής καμπάνιας που θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, σε 19 σταθμούς του μετρό της πρωτεύουσας, θα μπορεί κανείς να θαυμάσει τις αφίσες που είναι αφιερωμένες σε μια από τις σπουδαιότερες μάχες της ελληνικής ιστορίας, τη Μάχη των Θερμοπυλών.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς και την επιμέλεια και το συντονισμό της καμπάνιας, είχε αναλάβει το μέλος του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης, κα. Ελένη Τσουλόγιαννη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος των Σταθερών Συγκοινωνιών (ΣΤΑΣΥ) κ Χάρης Δαμάσκος, οι Δήμαρχοι Αλιάρτου – Θεσπιέων και Λαμιέων κ.κ. Γιώργος Ντασιώτης και Ευθύμιος Καραΐσκος, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. ΝίκωνΤζινιέρης και ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος,

Το παρών, στην εκδήλωση έδωσαν, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ Άδωνις Γεωργιάδης,η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Σταυρούλα Μηλιάκου (με καταγωγή από Σπάρτη), οι Αντιδήμαρχοι Σπάρτης κ.κ. Γεωργία Δεδεδήμου, Γεωργία Ζαχαράκη, Χρήστος Κανακάκος και Δημήτρης Καπονικολός, η Λάκαινα πολιτευτής κα Εύα Κοντοσταθάκου, εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ, καθώς και πολλοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76