UA-49499200-1

Εθελοντική αιμοδοσία στα Cactus Hotels

Με γενική φιλοσοφία και μότο της εταιρείας, ότι η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα βασίζεται και στην αξία προς τον συνάνθρωπο, πραγματοποιήθκε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, εθελοντική αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων Cactus Hotels, σε συνεργασία με την ομάδα αιμοδοσίας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Για 5η φορά και με την μεγαλύτερη έως τώρα συμμετοχή σε συγκέντρωση μονάδων αίματος, γίνεται εμφανής η αλληλεγγύη των Cactus hotels, επιχείρησης και   εργαζόμενων σε ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Η επιχείρηση Θεόφιλος Χαλκιαδάκης Α.Ε. – Cactus Hotels αναγνωρίζει ότι μια επιχείρηση δεν πρέπει να κρίνεται μόνο βάσει της ποιότητας των υπηρεσιών της, των οικονομικών της αποτελεσμάτων αλλά σύμφωνα με τη συμβολή της στην κοινωνία στο σύνολό της. Η δέσμευση της επιχείρησης και των εργαζόμενων προς αυτήν την κατεύθυνση δημιουργεί το κοινωνικό προφίλ της εταιρείας και τη διαμόρφωση της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Η κοινωνική ευθύνη διαρθρώνεται μέσω ενός συνόλου δραστηριοτήτων και δράσεων:
• Σειρά εκδηλώσεων για την προώθηση του τοπικού στοιχείου.
• Χρήση τοπικών προϊόντων και επιλογή τοπικών προμηθευτών.
• Ενθάρρυνση των πελατών να αγοράσουν προϊόντα και υπηρεσίες από τοπικούς προμηθευτές και να στηρίξουν τοπικές επιχειρήσεις εστίασης.
• Ενθαρρύνετε το προσωπικό να συμμετάσχει σε ξενοδοχειακές δραστηριότητες που σχετίζονται με περιβαλλοντικά ζητήματα ή
άλλες εθελοντικές ενέργειες.
• Οργάνωση δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη διαμόρφωση
περιβαλλοντικής συνείδησης (δενδροφύτευση, καθαρισμός παραλιών
κ.λπ.)
• Χορηγίες, δωρεές σε τοπικούς συλλόγους, σε σχολεία, σε αθλητικές ομάδες, σε κοινωνικές δομές, σε ευπαθείς ομάδες.

Cactus Hotels
Η επιχείρηση Θεόφιλος Χαλκιαδάκης Α.Ε. ιδρύθηκε το 1980 από τον αείμνηστο Θεόφιλο Χαλκιαδάκη ως τουριστική μονάδα φιλοξενίας, έχοντας στην κατοχή της μόλις 27 δωμάτια. Η ιδέα, οι στόχοι και το όραμα έγιναν γενεσιουργό δύναμη για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της καθώς σήμερα η επιχείρηση απαρτίζεται από μια οικογένεια καταλυμάτων με το διακριτικό τίτλο Cactus Hotels δυναμικότητας 740 δωματίων διαφορετικών κατηγοριών.

Τα Cactus Hotels δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Σταλίδας, στον Δήμο Χερσονήσου, σε μια παραθαλάσσια περιοχή φυσικού κάλλους. Η εταιρική κοινωνική ευθύνη της επιχείρησης βασίζεται στην διατήρηση της βιωσιμότητας.

Η απόκτηση μιας σειράς βραβείων καθώς και πιστοποιήσεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα, είναι και η απόδειξη της περιβαλλοντικής δέσμευσης των Cactus Hotels (ISO 14001, Travelife, Green Key, TUI Umwelt, Environmental Award 2018, Waste &
Recycling Award 2017, Best Greek Sustainable Hotel 2017, Bravo Sustainability Awards 2018, Greek Hospitality Award 2018 ).

Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα δράσης το οποίο έχει θεσπίσει η ομάδα διασφάλισης ποιότητας και τηρείται πιστά από όλο το προσωπικό καθώς και οι πρωτοβουλίες περιβαλλοντικού χαρακτήρα καθιστούν δίκαια τα Cactus Hotels Spa & Resorts βιώσιμη επιχείρηση με έντονη πράσινη επιχειρηματικότητα.

Μαργαρίτα Μανούσου
margarita.manousou1@gmail.com

Check Also

Εγκρίθηκε η ίδρυση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Kαστόρι

Την έγκριση ίδρυσης Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Καστόρι, από το αρχηγείο πυροσβεστικού σώματος, γνωστοποίησε με …

G-EZ117CQG76