UA-49499200-1

Εγκρίθηκε νέα μεγάλη τουριστική επένδυση στην Αργολίδα

5.1.2016_Εγκρίθηκε νέα μεγάλη τουριστική επένδυση στην Αργολίδα

Εγκρίθηκε και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) με την ονομασία «Killada Hills», που θα αναπτυχθεί στην περιοχή Κοιλάδα του Δήμου Ερμιονίδας του νομού Αργολίδας, σε έκταση 2.000 στρεμμάτων.

Η επένδυση αναμένεται να αξιοποιήσει και θα αναδείξει ανεκμετάλλευτους μέχρι σήμερα φυσικούς και πολιτιστικούς πόρους και να αναβαθμίσει την αισθητική της περιοχής, χωρίς να αλλοιώνει τα χαρακτηριστικά του φυσικού περιβάλλοντος.

Το έργο, ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 418 εκατομμύρια ευρώ, περιλαμβάνει ξενοδοχείο με 114 δωμάτια και σουίτες, γήπεδο γκολφ υψηλών προδιαγραφών και beach club.

Το θέρετρο «Killada Hills», θα λειτουργεί σε ετήσια βάση με αυστηρά κριτήρια αειφόρου ανάπτυξης και δεσμεύσεις και αναμένεται να επιφέρει σημαντικά οφέλη στη χώρα μας, όπως τουλάχιστον 600 άμεσες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο λειτουργίας του, καθώς και 2.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο.

Επιπρόσθετα η επένδυση αναμένεται να προκαλέσει την δημιουργία δορυφορικών επαγγελματικών δραστηριοτήτων και θέσεων εργασίας στην περιοχή, να δημιουργήσει σημαντικά έσοδα από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, να αποφέρει εισροή συναλλάγματος και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της χώρας και της περιοχής, με την ανάδειξη της ως τουριστικού προορισμού ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου.

Πηγή: portal.tee.gr

Check Also

Παράκαμψη Σκάλας-Βλαχιώτη: Να λάμψει η αλήθεια ζητά ο Μανώλης Μάκαρης

Ένταση προκαλεί το πολυπόθητο εδώ και χρόνια έργο της παράκαμψης των οικισμών Βλαχιώτη και Σκάλας, …

G-EZ117CQG76