UA-49499200-1

Εγκαινιάστηκε το Πνευματικό Κέντρο Συκέας

Ένα ιδιαίτερο και επιβλητικό κτίριο κοσμεί την πόλη της Συκέας και κατ’ επέκταση το Δήμο Μονεμβασίας. Πρόκειται για το Πνευματικό Κέντρο το οποίο εγκαινιάστηκε και άνοιξε επίσημα τις πύλες του, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος παρουσία του Δημάρχου Μονεμβασίας κ. Ηρακλή Τριχείλη, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβούλων, Προέδρων Κοινοτήτων και πλήθος κόσμου.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο έρχεται να δώσει υπεραξία στην ευρύτερη περιοχή και παράλληλα, μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσει καλείται να αναβαθμίσει τη ζωή και την κίνηση του τόπου.

Ένα όνειρο ετών των απανταχού Συκεωτών υλοποιήθηκε και δόθηκε σε χρήση με τρόπο προσαρμοσμένο στα αρχιτεκτονικά πρότυπα της περιοχής, ενισχύοντας και ενδυναμώνοντας το πολιτιστικό απόθεμα.

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτη μας επισήμανε ότι πρόκειται ένα κτίριο πολλαπλής χρήσεως το οποίο θα τιμά το χωριό και τον καθένα χωριστά, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Εγκαινιάσαμε αυτό το κτίριο και όπως η εκκλησία, δηλαδή ο ναός, ενοποιεί τους ανθρώπους και μέσα εκεί συνειδητοποιούμε ότι ενός πατέρα είμαστε παιδιά, έτσι και αυτό το χώρο να τον αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο. Εδώ να συγκεντρώνεστε, εδώ να νιώθετε ότι ενοποιήστε και παράλληλα να συνειδητοποιείτε ότι ο ένας είναι αδελφός του άλλου».

Τέλος επαίνεσε όλους όσους συνετέλεσαν, με επικεφαλής τον κ. Δήμαρχο, στην ολοκλήρωση του έργου, επισημαίνοντας ότι με τη συνεργασία και τη συμπόρευση όλων μπορούμε να επιτύχουμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα.

Από την πλευρά του ο κ. Τριχείλης ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν, τονίζοντας ότι «η παρουσία όλων αποτελεί τιμή στο πρόσωπο όλων εκείνων που αγωνίστηκαν και μόχθησαν για την ολοκλήρωση ενός έργου».

Επισήμανε ότι η ολοκλήρωση του Πνευματικού Κέντρου, το οποίο ευρισκόταν σε πολύ πρώιμο στάδιο κατασκευής, αποτελούσε πάγιο αίτημα κατοίκων και φορέων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η ολοκλήρωση του έργου πρόκειται να δώσει υπεραξία στο δομημένο περιβάλλον και παράλληλα να αποτελέσει πρότυπο για μελλοντικές κατασκευές. Είναι ένα κτίριο λειτουργικό το οποίο θα στεγάσει συλλόγους και δραστηριότητες και πιστεύω ότι θα χρησιμοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό».

Χαιρετισμούς επίσης απηύθυναν η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαργαρίτα Σπυριδάκου και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης.

Τέλος ευχόμαστε και ελπίζουμε το Πνευματικό Κέντρο Συκέας να αποτελέσει το έναυσμα για δημιουργία χώρων πνεύματος και πολιτισμού και σε άλλες περιοχές του Δήμου Μονεμβασίας, αρχής γενομένης από την πόλη των Μολάων, η οποία όχι μόνο το δικαιούται αλλά και η πρόσφατη ιστορία της το επιβάλλει.

ΦΩΤΟ: Λίτσα Ποδάρα-Αβδούλου

Check Also

Φωτ. facebook/Νεκτάριος Λαζαράκης

Μονεμβασία: Απόκοσμες εικόνες λόγω αφρικανικής σκόνης

Εικόνες που παραπέμπουν στην έρημο Σαχάρα αντίκρυσαν οι κάτοικοι της Μονεμβασίας εξαιτίας των υψηλών συγκεντρώσεων …

G-EZ117CQG76