UA-49499200-1

Εγκαίνια δανειστικής βιβλιοθήκης «Δημήτρης Σιάχος» στο Νοσοκομείο Μολάων

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, η οποία αφορά τη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης «Δημήτρης Σιάχος» στο Νοσοκομείο Μολάων, ολοκληρώθηκε από τους ανθρώπους του WinCancer.

Μια ομάδα που δημιουργήθηκε ακολουθώντας τα χνάρια του δικού μας αείμνηστου Δημήτρη Σιάχου, ο οποίος όταν ήρθε αντιμέτωπος με τον καρκίνο αποφάσισε να δώσει την μάχη του δημόσια, θέλοντας να σπάσει το στερεότυπο του καρκινοπαθή, την προκατάληψη, την απομόνωση και τον στιγματισμό του ανθρώπου που νοσεί.

Μια ομάδα στην οποία αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και η οποία έχει βασικό σκοπό να μεταδώσει αισιοδοξία και να βοηθήσει στην εξωστρέφεια των ασθενών με καρκίνο και των οικείων τους, με τις πολύπλευρες δράσεις και δραστηριότητες.

Στις δράσεις αυτές του WinCancer, έρχεται σήμερα να προστεθεί η 4η Βιβλιοθήκη, αυτή τη φορά στο Νοσοκομείο Μολάων, με σκοπό να δημιουργηθεί μια γωνιά αισιοδοξίας και ανάπαυλας. Να δανείζονται τα βιβλία οι ασθενείς, οι φροντιστές και το προσωπικό του Νοσοκομείου. Να ευαισθητοποιηθεί τέλος ακόμα περισσότερο η ελληνική πολιτεία για θέματα που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Καρβέλης, οι Βουλευτές Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας Εύη Παπαγεωργίου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Μολάων Κωνσταντίνος Κορωνιός, ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Μονεμβασίας Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, η πρόεδρος του WinCancer Πίστη Κρυσταλλίδου, Ιατροί και Προσωπικό του Νοσοκομείου.

Με πληροφορίες από facebook/Νεοκλής Κρητικός

Check Also

100 παράτυποι μετανάστες στο Δήμο Μονεμβασίας

Σκάφος με 100 παράτυπους μετανάστες εντοπίστηκε, χθες (4/3/2024),  7 ναυτικά μίλια περίπου ανατολικά του Κάβο …

G-EZ117CQG76