UA-49499200-1

Δ. Αλεξανδρούπολης: 50% έκπτωση στον λογαριασμό ύδρευσης εάν υιοθετήσετε ένα αδέσποτο

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρας Αδέσποτων Ζώων, η ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, με πρόταση του προέδρου της και δημάρχου κ. Γιάννη Ζαμπούκη, προχωρά για ένα χρόνο σε έκπτωση 50% στον λογαριασμό ύδρευσης, για τους καταναλωτές εκείνους που θα επιλέξουν να υιοθετήσουν αδέσποτο, από το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων είναι «ημέρα σκέψης, προβληματισμού και δράσης», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Τα ζώα δικαιούνται τη φροντίδα μας και εμείς ανταποκρινόμαστε στο δικαίωμά τους. Καθημερινά στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αδέσποτα ζώα  στειρώνονται, εμβολιάζονται, θεραπεύονται από τυχόν τραυματισμούς και επανατοποθετούνται στο φυσικό τους περιβάλλον».

Να τονίσουμε ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με την Κοινότητα Αλεξανδρούπολης, τοποθέτησε ταΐστρες σε σημεία του αστικού ιστού, ενώ παράλληλα διανεμήθηκε τροφή στους εθελοντές φιλόζωους, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα ανεφοδιασμού και σίτισης των αδέσποτων, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Στόχος μας είναι η ευζωία των αδέσποτων και η καλλιέργεια της υπευθυνότητας, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης των ζώων».

Check Also

Δ. Μονεμβασίας: Σύλληψη ατόμου για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (11.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού …

G-EZ117CQG76