UA-49499200-1

Δυναμική επικράτηση με 3-2 του Κάστρου Μονεμβασίας απέναντι στον Α.Ο. Σπάρτη

Γράφει η Θεοδώρα Χούτρη

Με νίκη έκλεισε τη σεζόν το ΚΑΣΤΡΟ Μονεμβασίας, επικρατώντας του Α.Ο. Σπάρτη με    3-2, στον αγώνα που έγινε την Κυριακή 9 Απριλίου 2023, στο γήπεδο Αγίας Παρασκευής, τερματίζοντας στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι, με 5 γκολ, 3 δοκάρια και πολλές χαμένες ευκαιρίες με το ΚΑΣΤΡΟ να παίρνει τελικά τη νίκη στο τέλος.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι και προηγήθηκαν μόλις στο 5΄ με δυνατό σουτ του Γιωρ. Κυριαζάκου έξω από την περιοχή.

Στο 8΄ ο Βαγγ. Χάδιαρης έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Π. Ψυχόπαιδα.

Στο 10΄ο Βαγγ. Χάδιαρης έβγαλε μόνο του στα αριστερά τον Γιωρ. Αρώνη, ο οποίος όμως προτίμησε να «σπάσει» τη μπάλα, με τους αμυντικούς του Α.Ο. Σπάρτης να προλαβαίνουν τελευταία στιγμή να διώξουν τη μπάλα.

Στο 14΄ο Μιχ. Κοντάκος έβγαλε ωραία πάσα στον Πετρ. Μπούμπαλη και αυτός με τέλειο πλασέ έστειλε τη μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι και μετά στα δίχτυα του Π. Ψυχόπαιδα , κάνοντας το 2-0.

Καταιγιστικό το ΚΑΣΤΡΟ συνέχισε να πιέζει και στο 16΄ο Βαγγ. Χάδιαρης μπήκε ωραία από αριστερά αλλά από κοντά έστειλε τη μπάλα άουτ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 3-0.

Στο 29΄ο Γιωρ. Αρώνης με σκαφτό σουτ έξω από την περιοχή, προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Π. Ψυχόπαιδα, ο οποίος όμως αντέδρασε σωστά αποκρούοντας το σουτ.

Στο  30΄οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά, όταν ο Δ. Αναγνωστόπουλος με βαθιά μπαλιά έβγαλε τον Α. Αιβαλιώτη στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, το πλασέ όμως του τελευταίου βρήκε το δεξί δοκάρι του Κων. Τσιμπίδη και κατέληξε άουτ.

Στο 32΄ο Μιχ. Κοντάκος με τακουνάκι έβγαλε τον Πετρ. Μπούμπαλη μόνο στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε ήταν βιαστικό και άστοχο.

Στο 38΄οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ λίγο κάτω από το κέντρο. Το εκτέλεσε με δύναμη ο Δ. Αναγνωστόπουλος, αιφνιδιάζοντας τον τερματοφύλακα του ΚΑΣΤΡΟΥ Κων. Τσιμπίδη ο οποίος όμως στάθηκε τυχερός αφού η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του.

Στο 42΄οι φιλοξενούμενοι είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Π. Σούμπασης έβγαλε μόνο του τον Α. Αιβαλιώτη ο οποίος όμως νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Κων. Τσιμπίδη.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε  με τους γηπεδούχους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία στο 50΄ όταν ο Πετρ. Μπούμπαλης έβγαλε μόνο του στην περιοχή τον Μιχ. Κοντάκο, όμως το σουτ που έκανε μπλόκαρε ο Π. Ψυχόπαιδας.

Στο επόμενο λεπτό ο Ν. Σπιροπάλι με ωραία κάθετη πάσα έβγαλε τον Π. Σούμπαση απέναντι στο Κων. Τσιμπίδη και ο επιθετικός των φιλοξενούμενων με ωραίο σουτ έκανε το 1-2.

Στο 58΄ο Πετρ. Μπούμπαλης μπήκε από αριστερά έκανε σέντρα, οι αμυντικοί της Σπάρτης έδιωξαν άσχημα στρώνοντας την μπάλα στον Ν. Παναρίτη, ο οποίος εντελώς αμαρκάριστος έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Π. Ψυχόπαιδα.

Στο 65΄ οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Ο Π. Σούμπασης πήρε τη μπάλα από καθαρή θέση οφσάιντ, με τον βοηθό Ι. Πούλο να μην καταλογίζει την παράβαση, έβγαλε ωραία πάσα στον Α. Αιβαλιώτη, αυτός σούταρε, ο Παν. Δαμιανάκης με τάκλιν έδιωξε τη μπάλα η οποία όμως πήγε ξανά στο παίκτη της Σπάρτης, ο οποίος με 2ο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-2.

Στο επόμενο λεπτό ο Π. Σούμπασης μπήκε από δεξιά , άνοιξε όμως το κοντρόλ και ο Κων. Τσιμπίδης με ωραία έξοδο έσωσε την ομάδα του από την παραβίαση. Στην εξέλιξη της φάσης και αφού είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ του Π. Σούμπαση στον τερματοφύλακα του ΚΑΣΤΡΟΥ, το οποίο δεν καταλόγισε ο διαιτητής, ο Ν. Σπιροπάλι δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει.

Από το σημείο αυτό και μετά οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν και στο 70΄ο Βαγγ.  Χάδιαρης με σουτ από τη μικρή περιοχή έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Π. Ψυχόπαιδα.

Στο 71΄ο Αλεξ. Σκάγκος μπήκε από δεξιά, έπιασε δυνατό σουτ αλλά νικήθηκε από τον καλύτερο παίκτη των φιλοξενούμενων, τον τερματοφύλακα Π. Ψυχόπαιδα.

Στο 72΄ ο Γιωρ. Αρώνης εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Στο 76΄ ο Πετρ. Μπούμπαλης έβγαλε μόνο του τον Βαγγ. Χάδιαρη απέναντι στον Π. Ψυχόπαιδα, με τον τερματοφύλακα της Σπάρτης να βγαίνει νικητής στο τετ α τετ διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Γιωρ. Αρώνης, ο Κωστ. Λιβανός έπιασε την κεφαλιά αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων ήταν και πάλι εκεί και με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το 2-2.

Στο 79΄ο Πετρ. Μπούμπαλης μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε καθαρά από πίσω από τον  Ν. Κουβούση με τον διαιτητή να μην καταλογίζει την καθαρή παράβαση.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση και τελικά στο 86΄πήραν αυτό που δικαιούνταν, όταν ο Γιωρ. Αρώνης βρέθηκε έξω από την περιοχή και με υπέροχο φαλτσαριστό σουτ έστειλε τη μπάλα χαμηλά στην αριστερή γωνία του Π. Ψυχόπαιδα, κάνοντας το 3-2 που ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα.

Πριν την έναρξη του αγώνα, η διοίκηση του ΚΑΣΤΡΟΥ Μονεμβασίας , μέσα σε αποθέωση από τους φιλάθλους, τίμησε για την προσφορά τους στην ομάδα τους ποδοσφαιριστές: Σπ. Παπούλια, Παν. Δαμιανάκη, Κώστα Λιβανό, Γιωρ. Λιβανό, Βασ. Χούτρη, Μιχ. Κοντάκο και Όμ. Πελτέκη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΑΣΤΡΟ Μονεμβασίας (Πάρης Χούτρης): Κων. Τσιμπίδης, Γιωρ. Κυριαζάκος, Ιακ. Μάρκος (89΄ Σπ. Παπούλιας), Παν. Δαμιανάκης, Κωσ. Λιβανός, Γιωρ. Αρώνης, Αντρ. Μπετσόκου (89΄ Γ. Κάλα), Βαγγ. Χάδιαρης, Πετρ. Μπούμπαλης (89΄ Αντρ. Ντιακονέσκου), Μιχ. Κοντάκος ( 66΄ Κλ. Χαμίτα), Νικ. Παναρίτης (63΄ Αλεξ. Σκάγκος).
Δεν αγωνίστηκαν οι: Βασ. Χούτρης, Όμ. Πελτέκης και Γιωρ. Λιβανός.

Α.Ο ΣΠΑΡΤΗ (Δημ. Κουβούσης): Π. Ψυχόπαιδας, Ι. Γραμματικάκης, Π. Σούμπασης, Κ. Κυριακόπουλος, Γ. Μοναστηράκης, Π. Σουχλέρης, Δ. Αναγνωστόπουλος (85΄ Χ. Κουρακλής), Ν. Σπιροπάλι, Α. Αιβαλιώτης, Β. Παπαβασιλείου (90΄ Κ. Χρονάκος), Ν. Κουβούσης.

Check Also

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης ο Γιώργος Παπαχρήστου από τα Βάτικα

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης συμμετείχε, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, ο Γιώργος Παπαχρήστου από τη Νεάπολη. …

G-EZ117CQG76