UA-49499200-1

Δρόμος Φωκιανός – Κυπαρίσσι – Υλοποιείται ένα όνειρο 20ετίας

1.5.2014_Δρόμος Φωκιανός Κυπαρίσσι_2

“Ευθύνη μας είναι να ενώσουμε το σύνολο της Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου και σήμερα κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα, αφού με το έργο αυτό θα συνδέσουμε την παραλιακή Κυνουρία με την παραλιακή Λακωνία” δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων για την εγκατάσταση της αναδόχου εταιρείας και την έναρξη των εργασιών του οδικού τμήματος Φωκιανός – Κυπαρίσσι, την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014, και τόνισε ότι “ακόμα και σε αυτό το τόσο δύσκολο έργο, που αποτελούσε για 20ετίες προσδοκία και μόνο, αλλά και σε τόσο δύσκολους καιρούς, αποδείξαμε ότι με τη φροντίδα μας, το σχέδιό μας και την αγαστή συνεργασία με όλους τους θεσμούς επιτυγχάνουμε σημαντικά έργα και αποτελέσματα”.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ωστόσο, “ευελπιστώ ότι μέσα στο 2015 ο δρόμος αυτός θα είναι έτοιμος, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό το έργο. Σύμφωνα με το σχέδιό μας θα ενώσουμε ακόμη το Κυπαρίσσι με το Γύθειο, την Αρεόπολη, το Γερολιμένα, τον Άγιο Νικόλαο, τη Στούπα, την Καρδαμύλη και την Καλαμάτα”.

Ήδη η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τατούλης έχει προκηρύξει το σύνολο των μελετών για την κατασκευή του Νοτιοανατολικού Άξονα ώστε βήμα – βήμα να υλοποιείται αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό έργο. “Καθημερινά εκτελούνται εργασίες σε όλο αυτό τον άξονα και μέρα με τη μέρα κερδίζουμε χιλιόμετρα” σημείωσε επίσης ο κ. Τατούλης.

1.5.2014_Δρόμος Φωκιανός Κυπαρίσσι_1Μήνυμα εμπιστοσύνης ενάντια στη “δικαιολογημένη” επιφυλακτικότητα των πολιτών χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την έναρξη των εργασιών και πρόσθεσε ότι “τα 20 χιλιόμετρα του νέου αυτού δρόμου, όχι μόνο θα καταστήσουν ασφαλή και άνετη τη μετάβαση από το Κυπαρίσσι στο Φωκιανό, αλλά αποτελούν ταυτόχρονα παρακαταθήκη στη νέα γενιά ότι μόνο αν πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και εργαστούμε σκληρά μπρούμε να ξεπεράσουμε την κρίση”.

Η Αντιδήμαρχος Μονεμβασίας κα Παναγιώτα Πριφτάκη δήλωσε ότι πολλές φορές άκουσε ο τόπος για αυτό το έργο, τώρα όμως μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης και ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη για την καθοριστική συμβολή του, αλλά και για τη συνέπεια των λόγων του. Αναφέρθηκε τέλος στη συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια, η οποία έχει αποδώσει πολλά έργα για το Δήμο και ευχήθηκε στον Περιφερειάρχη να είναι αυτός ο οποίος θα εγκαινιάσει και την ολοκλήρωση του έργου.

Ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Ιωάννης Μαρνέρης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “άρχισε η υλοποίηση ενός ονείρου” και εξέφρασε τις ευχαριστίες του και προς την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου προσωπικά, και προς το Δήμο Μονεμβασίας για τη συνεργασία “γιατί όλοι μαζί τα καταφέραμε”. Χαρακτήρισε κεφάλαιο ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής το δρόμο αυτό και πρόσθεσε ότι “με την καθολική στήριξη της Περιφέρειας αυτή τη στιγμή υλοποιούμε 50 έργα στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας”.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία (Ντία) Τζανετέα δήλωσε ότι “αυτό το όνειρο δεκαετιών, εκτός των ιδιαίτερων αναπτυξιακών χαρακτηριστικών του, θα συνδέσει και τους ανθρώπους των δύο περιοχών” και συμπλήρωσε ότι “με τη δέσμευση του Πέτρου Τατούλη, τα έργα αυτά γίνονται πραγματικότητα”.

Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ηλίας Στρατηγάκος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Σπύρος Φλώρος, Ηλίας Κανελάκης και Χαράλαμπος Σκούρος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων Νότιας Κυνουρίας και Μονεμβάσιας και κάτοικοι και φορείς της περιοχής, οι οποίοι προσέφεραν στους παρευρισκόμενους γεύσεις και προϊόντα της περιοχής που οι ίδιοι ετοίμασαν.

Μετά το πέρας των εγκαινίων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επισκέφθηκε και το έργο του δημοτικού δρόμου της παραλίας του Κυπαρισσίου, που υλοποίησε η Περιφέρεια και κατασκευάστηκαν τοίχοι αντιστήριξης του δρόμου με φρεατοπασσάλους και ασφαλοστρώθηκε το υφιστάμενο οδόστρωμα σε μήκος περίπου 600 μέτρων.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα Τζανετέα, τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Λακωνίας επισκέφθηκαν τα χωριά Χάρακα, Πιστάματα, Λαμπόκαμπο, Ρειχιά και Γέρακα, όπου ο κ Τατούλης ενημέρωσε τους κατοίκους για τα προγράμματα που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια, όπως το κτηνοτροφικό ύψους 50 εκατομμυρίων και το ειδικό αναπτυξιακό ύψους 120 εκατομμυρίων, για τα έργα υποδομής που έχουν πραγματοποιηθεί σε κάθε περιοχή, όπως τα έργα ύδρευσης στο Λαμπόκαμπο και το Χάρακα, και συζήτησε μαζί τους τις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να υιοθετηθούν για την επόμενη ημέρα. 

Check Also

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Βοιών: Απολογισμός Δράσης για το 2023

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου …

G-EZ117CQG76