UA-49499200-1

Δολοφονημένη βρέθηκε η διεθνούς φήμης πιανίστα Natalia Strelchenko

1.9.2015_Δολοφονημένη βρέθηκε η διεθνούς φήμης πιανίστα Natalia Strelchenko

Η 38χρόνη διεθνούς φήμης πιανίστα ρωσικής καταγωγής, Natalia Strelchenko, που είχε πάρει τη νορβηγική υπηκοότητα, ανακαλύφθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της.

Η Strelchenko απεβίωσε εξαιτίας τραυμάτων που υπέστη στο κεφάλι και στον λαιμό κατά τη διάρκεια επίθεσης εναντίον της στο σπίτι της στο Μάντσεστερ, στη βορειοδυτική Βρετανία. Ένας άνδρας 48 ετών, σε βάρος του οποίου υπάρχουν υποψίες ότι διέπραξε τη δολοφονία, συνελήφθη, ανέφερε η βρετανική αστυνομία. Σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ πρόκειται για τον σύζυγό της, Τζον Μάρτιν.

Η πιανίστρια είχε παίξει σε συναυλιακούς χώρους κύρους όπως το Wigmore Hall του Λονδίνου, το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και το Franzosischer Dom του Βερολίνου.

Ο επιθεωρητής Φιλ Ριντ της αστυνομίας του Μάντσεστερ τόνισε ότι οι ερευνητές είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία. Η Natalia Strelchenko είχε κάνει το ντεμπούτο της σε ηλικία 12 ετών στη συμφωνική ορχήστρα της Αγίας Πετρούπολης.

Μητέρα παιδιών μικρής ηλικίας, η Strelchenko αναμενόταν να δώσει συναυλίες τους επόμενους μήνες στη Νορβηγία, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76