UA-49499200-1

Διστακτικός ο Ομπάμα για επέμβαση στο Ιράκ

13.6.2014_Διστακτικός ο Ομπάμα για επέμβαση στο ΙράκΔεν θα εμπλακούμε στρατιωτικά στο Ιράκ χωρίς να υπάρχει πολιτικό σχέδιο από την ιρακινή κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της επίθεσης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ), διακήρυξε σε δήλωσή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σε δήλωσή του από τον Λευκό Οίκο την Παρασκευή το απόγευμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε ότι θα χρειαστεί να περάσουν ημέρες μέχρι να αποφασιστεί εάν οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν τους ισλαμιστές οι οποίοι προελαύνουν στο Ιράκ με αεροπορικά μέσα.

«Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε εμείς τους αντάρτες στο όνομα της ιρακινής κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ομπάμα και κάλεσε παράλληλα την κυβέρνηση της Βαγδάτης να βρει λύσεις για τις διαφορές μεταξύ σιιτών και σουνιτών μουσουλμάνων στη χώρα, οι οποίες τροφοδοτούν το χάος και την εσωτερική σύγκρουση.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η προέλαση των ισλαμιστών εξτρεμιστών του ΙΚΙΛ θα μπορούσε να αποτελέσει πλήγμα για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ. Ο κ. Ομπάμα απέκλεισε τέλος την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ.

 

                                                                                           Πηγή: aftodioikisi.gr

Check Also

Η καραντίνα καθάρισε τα κανάλια της Βενετίας (VIDEO)

Τα κανάλια της Βενετίας έγιναν τόσο καθαρά όσο τα ρέματα, χάρη στην απουσία τουριστών, αλλά …

G-EZ117CQG76