UA-49499200-1

Διεθνής έκθεση φωτογραφίας για τα δικαιώματα των παιδιών

13.4.2014_Διεθνής έκθεση φωτογραφίας για τα δικαιώματα των παιδιώνΗ διεθνής έκθεση φωτογραφίας «Ειρήνη είναι, τα δικαιώματα των παιδιών» διοργανώνεται από τη Φωτογραφική Λέσχη Καστοριάς, τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αθανάσιου Χριστόπουλου, με την συμπαράσταση και υποστήριξη του Δήμου Καστοριάς.
Στην έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχοντικό Βέργου  και θα διαρκέσει από τις 27 Απριλίου έως 3 Μαΐου, θα παρουσιαστούν οι 74 καλύτερες φωτογραφίες του 5ου ομώνυμου διαγωνισμού της ΜΚΟ «Κόσμος χωρίς βία». Ο διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας «Ειρήνη είναι» για το 2013, επέλεξε ως θέμα τα «Δικαιώματα των παιδιών», καλώντας τους φωτογράφους να αναδείξουν καλά παραδείγματα ή και να καταγγείλουν παραβιάσεις τους, αναδεικνύοντας το πιο ευαίσθητο αλλά και ελπιδοφόρο κομμάτι της ανθρωπότητας.

Ο διεθνής διαγωνισμός, που οργανώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση «Κόσμος Χωρίς Πολέμους και Βία», ξεκίνησε το 2009 για να υποστηρίξει την πρώτη παγκόσμια πορεία για την ειρήνη. Από τότε, χιλιάδες άνθρωποι έχουν συμμετάσχει στο διαγωνισμό και πολλοί περισσότεροι έχουν συμμετοχή στις εκθέσεις που ακολουθούν το διαγωνισμό σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τόσο ο διαγωνισμός  όσο  και οι εκθέσεις τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unesco.

Πληροφορίες
Αρχοντικό Βέργου, Αιδήτρας 12 Καστοριά. Διάρκεια έκθεσης: 27 Απριλίου έως 3 Μαΐου. Ώρες λειτουργίας έκθεσης 08:30 – 14:00 και 18:00 – 22:00. Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό στην ιστοσελίδα http://www.eirinieinai.gr.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76