UA-49499200-1

Διήμερο στο Μαίναλο με πεζοπορία και ράφτινγκ από τον Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ) πραγματοποιεί στις 6-7 Μαΐου 2023, διήμερη εξόρμηση στο Δυτικό Μαίναλο, με πεζοπορία και ραφτινγκ στον ποταμό Λούσιο.

Ο ποταμός Λούσιος, γνωστός και ως πηγή των Αθανάτων κατά την αρχαιότητα, αποτελεί ένα από σημαντικότερα αξιοθέατα της Πελοποννήσου. Πηγάζει από τα βουνά των Λαγκαδίων, με τις κυριότερες πηγές του να βρίσκονται στα χωριά Καρκαλού και Καλονέρι. Σύμφωνα με την μυθολογία ο ποταμός πήρε το όνομα Λούσιος επειδή στα νερά του έλουσαν τον νεογέννητο Δία οι νύμφες Νέδα, Αγνώ και Θεισόα.

Η κατάβαση του ποταμού ξεκινά με φουσκωτές βάρκες από το πέτρινο γεφύρι του Ατσίχολου, που βρίσκεται στο ποταμό Λούσιο. Το μοναδικό σε ομορφιά φυσικό περιβάλλον σε συνδυασμό με την δράση της κωπηλασίας στην κοίτη του ποταμού, προσφέρουν μία αξέχαστη εμπειρία σε όσους επισκεφθούν την περιοχή. Η διαδρομή καταλήγει στο ποταμό Αλφειό, στο μονότοξο γεφύρι του Κούκου, ένα από τα πιο επιβλητικά γεφύρια της Πελοποννήσου.

Το Μαίναλο αποτελεί έναν ενιαίο φυσικό, πολιτιστικό και ιστορικό χώρο. Τα παρθένα και αρχέγονα τοπία του, η βιολογική του ποικιλότητα, η θέση του στη συμβολή των αξόνων επικοινωνίας της χλωρίδας και πανίδας της Πελοποννήσου συνιστούν σε συνδυασμό με το ιστορικό-οικιστικό του πρόσωπο, ένα σημαντικό οικοσύστημα και ένα υψηλής στάθμης φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον.

Στο πρόγραμμα του συλλόγου συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων. Σε περίπτωση που κάποιος δεν είναι μέλος έχει τη δυνατότητα να συμμετέχει σε μία δραστηριότητα – εξόρμηση του συλλόγου και στην συνέχεια, εάν ο επιθυμεί να γίνει μέλος. Για να γίνει κανείς μέλος, συμπληρώνει την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους.

Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ. ) με ευθύνη των αρχηγών. Λόγω της μετακίνησης με λεωφορείο και των περιορισμένων θέσεων (περίπου 22) θα ισχύσει σειρά προτεραιότητας.

Αναχώρηση: Σάββατο 6/5/203 και ώρα 09:00πμ από Μολάους
Επιστροφή: Κυριακή 7/5/2023 απόγευμα 20:00μμ στους Μολάους
Διαμονή: σε ξενώνες στην Δημητσάνα Αρκαδίας

Αναλυτικό πρόγραμμα:
Σάββατο: Ράφτινγκ
Κυριακή: Πεζοπορία, Δημητσάνα – Στεμνίτσα

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές το αργότερο μέχρι Παρασκευη14 Απριλίου 2023.
Συντονιστές: Δημήτρης Ψυχογυιός – 6974128278, Λευτέρης Κουταλίδης – 6948174010

Check Also

Εξόρμηση στο Μαίναλο με τον Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), συνδιοργανώνει με τον ΕΟΣ Τρίπολης, …

G-EZ117CQG76