UA-49499200-1

Δαβάκης: Σωστή ομαδική προσπάθεια για το Παλαιό Πρωτοδικείο της Σπάρτης

Στη συνεδρίαση της νεοσυσταθείσας επιτροπής του Δήμου Σπάρτης, μέσω της οποίας θα γίνει η τελική προσπάθεια για την αποκατάσταση του Παλαιού Πρωτοδικείου, συμμετείχε ο Βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου 2021.

«Αν η αποπεράτωση του Γεφυριού της Άρτας, σύμφωνα με τον θρύλο, απαιτούσε να θυσιαστεί η γυναίκα του πρωτομάστορα, στην περίπτωση του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης, το οποίο θα στεγάσει τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ Παράρτημα Λακωνίας), απαιτείται, στη φάση που βρισκόμαστε, η γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου του Υπουργείου Παιδείας για να επικαιροποιηθεί ένα μέρος της υφιστάμενης Μελέτης», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Δαβάκης.

Επισημαίνει ότι στην τελευταία του συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως (26/5/2021), είχε ζητήσει μεταξύ άλλων και την επίσπευση της σύστασης αυτού του Συμβουλίου, κάτι για το οποίο η Υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι θα γίνει.

Στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε η αποστολή εκ νέου σχετικού αιτήματος με το οποίο θα επισημαίνουν την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της συγκεκριμένης, ζητώντας παράλληλα εκ νέου συνάντηση με την κ. Κεραμέως.

«Ευελπιστώ ότι ο νέος σκόπελος που έχει εμφανιστεί, θα παρακαμφθεί σύντομα για να φτάσουμε επιτέλους στον επιδιωκόμενο προορισμό: το εμβληματικό κτήριο του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης, ανακαινισμένο και σύγχρονο, να στεγάσει τα πολύτιμα Γενικά Αρχεία του Κράτους που αφορούν στη Λακωνία», τονίζει ο κ. Δαβάκης, επισημαίνοντας ότι παράλληλα ότι το νέο κτίριο μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε χώρο έρευνας και μελέτης, ανοιχτό στην κοινωνία και στους ενδιαφερόμενους.

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76