UA-49499200-1

Δήμος Μονεμβασίας: Συνεχίζει την προσπάθεια ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων στη Νεάπολη

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, το ενδιαφέρον του Δήμου Μονεμβασίας για ανάπλαση των κοινοχρήστων χώρων στη πόλη της Νεάπολης. Μια περιοχή στην οποία μέσα από μια σειρά επεμβάσεων όλα αυτά τα χρόνια, έχει αναμορφώσει και επαναπροσδιορίσει τη χρήση των χώρων κοινής χρήσης και ειδικότερα, στο παραλιακό μέτωπο αυτής.

Αυτή τη φορά ο Δήμος Μονεμβασίας εστιάζει την προσοχή του στην περιοχή του «Καρνάγιο» και ειδικότερα στο χώρο απέναντι από αυτό. Συγκεκριμένα, υπέβαλε στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», πρόταση χρηματοδότησης του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ  ΠΛΑΤΕΙΑΣ  ΣΤΗ Δ.Κ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ – ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ», συνολικού προϋπολογισμού 500.000,00€, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Η συγκεκριμένη πρόταση αφορά στην διαμόρφωση του Κοινόχρηστου Χώρου σε πλατεία, στο Ο.Τ 30 της Κοινότητας Νεάπολης.  Στόχος της όλης επέμβασης είναι μέσα από κατάλληλες παρεμβάσεις να δημιουργηθούν νέοι χώροι καθιστικού και πρασίνου, ώστε να επιτευχθεί αισθητική αναβάθμιση του αστικού τοπίου, ενίσχυση του χαρακτήρα του τμήματος αυτού και ανάδειξη των ιδιαίτερων χωρικών χαρακτηριστικών της.

Επίσης προβλέπεται να τοποθετηθούν φωτοβολταϊκό δέντρο και ηλιακά παγκάκια, με πολλαπλές λειτουργίες, που θα λειτουργούν μόνο με ηλιακή ενέργεια, δίνοντας τη δυνατότητα φόρτισης κινητών συσκευών μέσω θυρών USB, ασύρματης φόρτισης (QI) συσκευών καθώς και διασύνδεσης στο Internet μέσω 4G Wifi.

Check Also

Στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας συμμετείχε η Σοφία Ζερβάκου

Με ένα λιτό και συμβολικό τελετουργικό, πραγματοποιήθηκε στις 16 Απριλίου 2024, στο βωμό που υπάρχει …

G-EZ117CQG76