UA-49499200-1

Δήμος Θηβαίων: Πλήθος συμμετοχών στο 13ο ημιμαραθώνιο «Ο Δρόμος του Επαμεινώνδα»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες (19/09/2021), ο 13ος ημιμαραθώνιος «Ο Δρόμος του Επαμεινώνδα», με τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων να ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Ο λαϊκός ημιμαραθώνιος, ο οποίος περιλαμβάνει δύο διαδρομές, συνδιοργανώθηκε από τον Δημοτικό Οργανισμό Θήβας(ΔΟΘ) και τον Σύλλογο Δρομέων Μαραθωνοδρόμων Θήβας(ΣΔΥΜ Θήβας), με την υποστήριξη δεκάδων χορηγών και εθελοντών. Η αθλητική διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Θηβαίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, η οποία υποστηρίζεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο «Δρόμος του Επαμεινώνδα» αποτελεί μια αθλητική διοργάνωση προς τιμήν του Θηβαίου στρατηγού Επαμεινώνδα, ο οποίος στη μάχη των Λεύκτρων, το 371 π.Χ., είχε νικήσει τους Λακεδαιμονίους.

Η εκκίνηση της κλασικής διαδρομής των 21,5 χιλιομέτρων δόθηκε από το Τρόπαιο των Λεύκτρων, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Γιώργου Αναστασίου και του προέδρου του ΔΟΘ κ. Σταμάτη Καλαμιώτη. Στη μικρή διαδρομή των 6,8 χιλιομέτρων η εκκίνηση δόθηκε από το Λουτουφί.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο σημείο τερματισμού, που ήταν η κεντρική πλατεία της Θήβας, χειροκροτώντας με ενθουσιασμό τους δρομείς που έκοβαν το νήμα του τερματισμού.

Οι απονομές των επάθλων και αναμνηστικών έγιναν από τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Γιώργο Αναστασίου, την αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κα Φανή Παπαθωμά, τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ανδρέα Χατζησταμάτη, τον πρόεδρο του ΔΟΘ κ. Σταμάτη Καλαμιώτη και τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Γρηγόρη Παπαβασιλείου και Ηλία Τραμπάκουλο. Σε όλους τους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια και μετάλλια.

Ο Δήμος Θηβαίων ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς, που χάρη στη συμβολή τους κάλυψαν όλες τις ανάγκες του αγώνα, αλλά και τους δεκάδες εθελοντές, που χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή η διεξαγωγή του ημιμαραθωνίου.

Οι νικητές

13ος Λαϊκός, ημιμαραθώνιος, «Ο Δρόμος του Επαμεινώνδα», 21,5 χλμ.
Άνδρες
Γιάννης Λουκάς, 1.26’26’’
Χριστόφορος Γεωργόπουλος, 1.28’17’’
Δημήτρης Κοτσολάρης, 1.28’32’’
Γυναίκες
Ελένη Μπίσκα, 1.49’48’’
Χρύσα Σωτηροπούλου, 2.00’19’’
Μαρία Δρίτσα, 2.02’13’’

Αγώνας 6,8 χλμ.
Άνδρες
Νίκος Δρούτσας, 25’20’’
Κώστας Παγουνόπουλος, 26’06’’
Θανάσης Σαρρής, 26’14’’
Γυναίκες
Κορίνα Πορίκου, 29’51’’
Αντωνία Τσαπαλή, 32’02’’
Ελένη Έξαρχου, 32’17’’

Check Also

40ος Μαραθώνιος Αθήνας: Δυναμική παρουσία αθλητών από Μολάους

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος οι αθλητές των Μολάων στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, ο …

G-EZ117CQG76