UA-49499200-1

Γ. Βαρουφάκης: Γυρίζουμε σελίδα έναντι ενός τοξικού λάθους

28.1.2015_Γ. Βαρουφάκης γυρίζουμε σελίδα έναντι ενός τοξικού λάθους«Γυρίζουμε σελίδα ως προς τη λογική της αντιμετώπισης μιας αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης», δήλωσε ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το 2010 σε αυτό το κτήριο γεννήθηκε ένα μεγάλο τοξικό λάθος, το οποίο πρέπει να διορθωθεί. «Το ελληνικό κράτος έχει συνέχεια, δεν θα έχει όμως συνέχεια η αυτοτροφοδοτούμενη κρίση των τελευταίων ετών», σημείωσε.

Εν όψει των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους εταίρους, δεσμεύθηκε ότι «δεν θα υπάρξει καμία μονομαχία, δεν θα υπάρξουν απειλές, δεν θα υπάρξει θέμα ποιος θα υποχωρήσει πρώτος».

Ο κ. Βαρουφάκης παραδέχθηκε ότι η διαβούλευση δεν είναι εύκολη στην Ε.Ε., δήλωσε όμως αισιόδοξος ότι είναι σε καλό δρόμο μαζί με τους εταίρους, οι οποίοι -ακόμη και εκείνοι που δεν ήθελαν μία εκλογική νίκη ΣΥΡΙΖΑ- «αναγνωρίζουν στην κυβέρνηση, μία νέα ευκαιρία, μία νέα αρχή ένα reboot για την Ευρώπη ολόκληρη».

«Άλλο λίτος βίος και άλλο πυραμιδική λιτότητα»

Ο νέος υπουργός Οικονομικών δήλωσε υπέρμαχος του λιτού βίου και πολέμιος της πυραμιδικής λιτότητας.

«Είμαστε υπέρ του λιτού βίου, δεν πιστεύουμε ότι ανάπτυξη σημαίνει να έχουμε τόσες πολλές πόρσε καγιέν στους δρόμους της πόλης μας […] Οι Έλληνες δημιουργούσαν όταν ζούσαν λιτά, όταν ήταν περήφανοι που δεν είχαν πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια και χρέη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Άλλο όμως λιτός βίος και άλλο πυραμιδική λιτότητα», συνέχισε και πρόσθεσε ότι «ο λιτός βίος σε συνδυασμό με την αποκατάσταση της δικαιοσύνης αρχίζει εδώ».

Προς επαναπρόσληψη των καθαριστριών

Τέλος, κ. Βαρουφάκης προανήγγειλε ότι άμεσα στο υπουργείο θα υπάρξει μείωση δαπανών και μείωση των συμβούλων, ώστε να εξοικονομηθούν πόροι και να επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει για την άμεση εξόφληση των οφειλών στο ΓΕΜΗ

Το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι επίκειται η βεβαίωση ληξιπρόθεσμων οφειλόμενων τελών Γ.Ε.ΜΗ. …

G-EZ117CQG76