UA-49499200-1

Γυμνάσιο Μολάων: Έλλειψη σε καθηγητές Φιλολογικών και Εικαστικών επισημαίνει ο Στ. Αραχωβίτης

Ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, κατέθεσε προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, την επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μολάων, με θέμα: «Τοποθέτηση καθηγητών Φιλολογικών και Εικαστικών στο Γυμνάσιο Μολάων Λακωνίας».

Στην ανωτέρω επιστολή επισημαίνεται η ανάγκη για άμεση τοποθέτηση 2 εκπαιδευτικών στο σχολείο για τα μαθήματα των φιλολογικών και των εικαστικών, καθώς λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού δεν διδάσκονται ορισμένα φιλολογικά μαθήματα στο συγκεκριμένο σχολείο, ενώ εδώ και τρία χρόνια δεν έχει καλυφθεί ούτε το κενό που υπάρχει σε καθηγητή εικαστικών.

«Εμείς σαν συμβούλιο, σαν γονείς αλλά και σαν άνθρωποι, θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι εν έτη 2021 παιδιά γυμνασίου μένουν αδίδακτα σε τόσο σημαντικά θέματα. Παιδιά που βίωσαν μια ολόκληρη χρονιά αγόγγυστα την καραντίνα και την εκπαίδευση μέσω διαδικτύου, τώρα που προσπαθούν να επανέλθουν όπως μπορούν σε μια κανονικότητα εμείς αυτό που τους προσφέρουμε είναι κενά καθηγητών», αναφέρεται στην επιστολή του Συλλόγου, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θέλουμε να γίνουμε μελοδραματικοί αλλά δεν έχουν όλοι οι γονείς τη δυνατότητα να προσφέρουν στα παιδιά τους ιδιωτική εκπαίδευση ή κάποιο ιδιαίτερο που θα τους αναπληρώσει την απουσία του καθηγητή στο σχολείο. Η εκπαίδευση είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε παιδιού και εμείς βλέπουμε μπροστά στα μάτια μας να αφαιρείται και να στερείται πολύ σκληρά για κάποια από αυτά».

Check Also

Απαγόρευση καύσης από σήμερα 15/4 σε όλη την Πελοπόννησο

Απαγορεύεται η χρήση πυρός από σήμερα 15 Απριλίου 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαιτίας των καιρικών …

G-EZ117CQG76