UA-49499200-1

Α.Ο. Σπάρτη – Κάστρο Μονεμβασίας: 3-5

Γράφει η Θεοδώρα Χούτρη

Με το «αγγλικό» 3-5 επικράτησε το ΚΑΣΤΡΟ Μονεμβασίας του Α.Ο. Σπάρτη , στο παιχνίδι που έγινε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης.

Το παιχνίδι είχε 2 πρόσωπα. Στο 1ο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν δυνατοί και πειθαρχημένοι στο παιχνίδι τους, επικράτησαν πλήρως των αντιπάλων τους και προηγήθηκαν με   0- 3, χάρη στα 3 γκολ του αρχηγού τους Βασίλη Χούτρη.

Η πρώτη «απειλή» για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 10΄, όταν μετά από ωραίο φάουλ του Γιωρ. Αρώνη , ο Μιχ. Μουτζούρης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας  του Α.Ο Σπάρτη Π. Ψυχόπαιδας σωστά τοποθετημένος απέκρουσε.

Στο 18΄ μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Βαγγ. Χάδιαρης βρέθηκε δεξιά στην περιοχή και με υπέροχη ασίστ έβγαλε τον Βασ. Χούτρη μόνο του απέναντι στον τερματοφύλακα του Α.Ο Σπάρτη,  με τον αρχηγό του ΚΑΣΤΡΟΥ να πλασάρει άψογα κάνοντας το 0-1.

Στο 22΄οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή ευκαιρία, αλλά το ωραία εκτελεσμένο φάουλ του Δ. Αναγνωστόπουλου απέκρουσε  με ωραία επέμβαση στην αριστερή του γωνία ο Αντρέας Ντιακονέσκου.

Στο 28΄ ο Βασ. Χούτρης κέρδισε τη μπάλλα έξω από την περιοχή , μετά από τη λάθος μεταβίβαση του Π. Ψυχόπαιδα και ανενόχλητος πέτυχε το 0-2.

Στο 34΄ ο Γ. Κυριαζάκος με ωραία πάσα έβγαλε τον Βασ. Χούτρη στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, ο οποίος προχώρησε και με ωραίο πλασέ έκανε  το 0-3 , πετυχαίνοντας το 2ο προσωπικό χατ τρικ στη φετινή σεζόν.

Το 2ο ημίχρονο ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να έχουν τον έλεγχο του αγώνα μέχρι το 60΄, αλλά να είναι πιο χαλαροί  -έχοντας το προβάδισμα στο σκορ- και τους γηπεδούχους να προσπαθούν να «μπουν» στο παιχνίδι, κάτι που κατάφεραν στο 63΄όταν σε μια βαθιά μπαλιά ο τερματοφύλακας του ΚΑΣΤΡΟΥ Αντρ. Ντιακονέσκου βγήκε λανθασμένα έξω από την περιοχή του, προσπάθησε  ανεπιτυχώς να διώξει την μπάλα και ο επερχόμενος  Α. Αιβαλιώτης σε κενή εστία έκανε το 1-3.

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν άμεσα και στο 65΄ο Πέτρ. Μπούμπαλης με ωραία ατομική προσπάθεια βρέθηκε απέναντι στον Π. Ψυχόπαιδα και πλάσαρε με επιτυχία κάνοντας το 1-4.

Οι γηπεδούχοι παρά το εις βάρος τους σκορ συνέχισαν να πιέζουν εκμεταλλευόμενοι τη χαλαρότητα και τα πολλά ατομικά λάθη των παικτών του ΚΑΣΤΡΟΥ και στο 72΄πέτυχαν το 2-4 με κοντινό πλασέ του Π. Σούμπαση.

Το γκολ αυτό έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους  που πήραν τον έλεγχο του αγώνα και στο 83΄μείωσαν σε 3-4 με δυνατό χτύπημα φάουλ του Δ. Αναγνωστόπουλου που έστειλε την μπάλα στο αριστερό Γ του Αντρ. Ντιακονέσκου, που έκανε κακή εκτίμηση της πορείας της μπάλας.

Τα τελευταία λεπτά κύλησαν με αγωνία, με τους παίκτες του Α.Ο. Σπάρτη να προσπαθούν να πετύχουν μια θεαματική ανατροπή και τους φιλοξενούμενους, να προσπαθούν να κρατήσουν τη νίκη και τελικά να πετυχαίνουν ένα ακόμα γκολ με τον Πετρ. Μπούμπαλη στο 89΄, όταν μετά από βαθιά μπαλιά  ο επιθετικός του ΚΑΣΤΡΟΥ βγήκε στην πλάτη των αμυντικών, πέρασε και τον τερματοφύλακα Π. Ψυχόπαιδα και πέτυχε το  τελικό 3-5.

Καλή η διατησία των Δ. Βαρτσάκη, Ι. Ζαχαράκη και Χ. Σαββούρα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Α.Ο. ΣΠΑΡΤΗ (Δημ. Κουβούσης): Π. Ψυχόπαιδας, Μ. Πολυχρονιάδης, Κ. Κυριακόπουλος, Ν. Σπιροπάλι, Ι. Γραμματικάκης, Α. Αιβαλιώτης, Δ. Αναγνωστόπουλος, Π. Σουχλέρης, Γ. Μοναστηράκης (35΄L.Cani), Σ. Γομάτος , Φ. Χατζηστραβός (24΄Π.Σούμπασης).

ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ (Πάρης Χούτρης): Αντρ. Ντιακονέσκου, Γιωρ. Κυριαζάκος ,  Σπ. Παπούλιας, Μιχ. Μουτζούρης, Κ. Λιβανός, Γιωρ. Αρώνης, Πετρ. Μπούμπαλης (89΄Νικ. Γραμματικάκης), Ιακ. Μάρκος  Βασ. Χούτρης(46΄Χρ. Χούτρης), Βαγγ. Χάδιαρης, Δημ. Ράντεφ(70΄Αλεξ. Σκάγκος).

Δεν αγωνίστηκαν οι: Βασ. Γάγκας , Γιωρ. Λάμπρος , Κων. Τσιμπίδης , Μιχ. Κοντάκος.

Check Also

40ος Μαραθώνιος Αθήνας: Δυναμική παρουσία αθλητών από Μολάους

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος οι αθλητές των Μολάων στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, ο …

G-EZ117CQG76