UA-49499200-1

Αυστρία: Η Ελλάδα είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ΕΟΤ, το 98% των πτήσεων charter από τη Δυτική Αυστρία και συγκεκριμένα από το αεροδρόμιο του Innsbruck (πρωτεύουσα του Τυρόλου) έχουν ως προορισμό την Ελλάδα. Αυτό αναφέρθηκε στην εκδήλωση προβολής της Ελλάδας που συνδιοργάνωσε με τον μεγαλύτερο διοργανωτή ταξιδίων της Δυτικής Αυστρίας τον Ideal Tours, η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαΐου στους χώρους του αεροδρομίου του Innsbruck, παρουσία 120 πρακτόρων, στελεχών τουριστικών Γραφείων, εκπροσώπων του αεροδρομίου Τυρόλου και δημοσιογράφων. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη μεγάλη εκδήλωση τουριστικού ενδιαφέροντος που διοργανώνεται στη χώρα μετά την πανδημία. Την παρουσίαση ελληνικών προορισμών ακολούθησε η προβολή φιλμ του ΕΟΤ και σειρά επαφών και συζητήσεων με παράγοντες της τουριστικής αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αεροδρόμιο του Innsbruck συνδέεται απευθείας με 6 ελληνικούς προορισμούς : Καλαμάτα/Πελοπόννησος, Χαλκιδική, Καβάλα/Θάσος (νέος προορισμός για το 2022), Ήπειρος, Λευκάδα και Κεφαλονιά.

Η ζήτηση για Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και αναμένεται η χρονική διεύρυνση του προγράμματος του Ideal Tours για το 2022 αλλά και η προσέλκυση άλλων διοργανωτών ταξιδιών. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι το 90% των κρατήσεων πραγματοποιούνται μέσω τουριστικών Γραφείων και όχι διαδικτυακά, σύμφωνα με την τάση που επικρατούσε προ πανδημίας.

Η Ελλάδα είναι ο δημοφιλέστερος αεροπορικός ταξιδιωτικός προορισμός διακοπών από την Αυστρία και η χώρα που έχει κερδίσει για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη του κοινού μετά και την άψογη διαχείριση κατά τα δύο προηγούμενα έτη της ιδιαίτερης κατάστασης που προέκυψε λόγω πανδημίας.

Μαργαρίτα Μανούσου
Δημοσιογράφος, Τουριστικό Ρεπορτάζ
margarita.manousou1@gmail.com

Check Also

Εγκρίθηκε η ίδρυση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Kαστόρι

Την έγκριση ίδρυσης Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Καστόρι, από το αρχηγείο πυροσβεστικού σώματος, γνωστοποίησε με …

G-EZ117CQG76