UA-49499200-1

«Αρχαίες Θεσπιές: μια ιστορία Θεών και Ανθρώπων»

12.1.2016_Αρχαίες Θεσπιές - μια ιστορία Θεών και Ανθρώπων

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας σας καλεί να γνωρίσετε την ιστορία των Θεσπιών και το ανασκαφικό έργο της Υπηρεσίας μέσα από την έκθεση «Αρχαίες Θεσπιές: μια ιστορία Θεών και Ανθρώπων», στο Χώρο Ενημέρωσης και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Αρχαιολογικής Συλλογής Θεσπιών, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016.

Η έκθεση περιλαμβάνει πλούσιο ενημερωτικό, εποπτικό και εκπαιδευτικό υλικό με θεματική εμπνευσμένη από τα ευρήματα του υποέργου «Ανασκαφική Έρευνα Κλασικών Αρχαιοτήτων», κατά τη διάρκεια του έργου «Κατασκευή Οδού Καναβάρη -Διασταύρωση Θεσπιών-Δομβραίνα (Κορύνη) – Θίσβη – Πρόδρομος (με παράκαμψη Δομβραίνας)», που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, στο Ε.Π. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας – Ηπείρου 2007-2013.

Παράλληλα στην Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Παλαιού Δημαρχείου Θεσπιών, θα παρουσιαστεί το λεύκωμα με τίτλο «Αρχαίες Θεσπιές», για τα ευρήματα των ανασκαφών. 

Πρόγραμμα εκδήλωσης

18:00 – 19:00

Παλαιό Δημαρχείο Θεσπιών – Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων ιατρού Βασιλείου Κάπρου.

  • Χαιρετισμοί.
  • Προβολή ταινίας μικρής διάρκειας από την ανασκαφή, τη συντήρηση και προστασία των αρχαίων ευρημάτων.
  • «Ανασκαφή, Μελέτη και Ανάδειξη των αρχαιοτήτων που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο του έργου Οδού Καναβάρη». Αλεξάνδρα Χαραμή, Προϊσταμένη ΕΦΑ Βοιωτίας.
  • Παρουσίαση του λευκώματος «Αρχαίες Θεσπιές». Δήμητρα Οικονόμου, Αρχαιολόγος ΕΦΑ Βοιωτίας.
  • Παίζοντας και μαθαίνοντας με «Το Χωμάτινο Βιβλίο των Θεσπιών». Αθηνά Παπαδάκη, Αρχαιολόγος ΕΦΑ Βοιωτίας.

19:15- 20:30

Χώρος Ενημέρωσης και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Αρχαιολογικής Συλλογής Θεσπιών

  • Επίσκεψη στην έκθεση «Αρχαίες Θεσπιές: μια ιστορία Θεών και Ανθρώπων». Γνωριμία με τοεκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος «Το Χωμάτινο Βιβλίο των Θεσπιών» .

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76