UA-49499200-1

ΑΠΟ Βελιών – Κάστρο Μονεμβασίας: 0-4

Γράφει η Θεοδώρα Χούτρη

Άνετη νίκη που συνοδεύτηκε από πολύ καλή εμφάνιση και εντυπωσιακές ενέργειες, πέτυχε το ΚΑΣΤΡΟ Μονεμβασίας απέναντι στον ΑΠΟ Βελιών, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023, στο γήπεδο Συκιάς.

Τα 4 γκολ, τα 2 δοκάρια, οι πολλές χαμένες ευκαιρίες και το μηδέν παθητικό, αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα που είχε ο αγώνας, με τους γηπεδούχους να έχουν μία μόνο σημαντική φάση από εκτέλεση φάουλ στο 1ο ημίχρονο.

Το ΚΑΣΤΡΟ ξεκίνησε πιο δυνατά, είχε τον έλεγχο του αγώνα και προηγήθηκε στο 17΄ όταν ο Μιχ. Κοντάκος με εκπληκτικό τακουνάκι έβγαλε πάσα  στο Βασ. Χούτρη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή του ΑΠΟΒ και πλάσαρε ωραία τον Δ. Καταπόδη κάνοντας το 0-1.

Στο 22΄ ο Νικ. Παναρίτης έπιασε ωραίο σουτ από το ύψος της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Δ. Καταπόδη.

Στο 29΄ ο Μιχ. Κοντάκος με ωραία κάθετη πάσα  έβγαλε τον Πετρ. Μπούμπαλη τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του ΑΠΟΒ, με τον τελευταίο να αποκρούει το πλασέ του επιθετικού του ΚΑΣΤΡΟΥ.

Στο 38΄οι γηπεδούχοι κέρδισαν φάουλ λίγα μέτρα έξω από την περιοχή του ΚΑΣΤΡΟΥ, το οποίο εκτέλεσε με δύναμη ο Δ. Τσιόγκας, όμως ο Αντρ. Ντιακονέσκου με εκπληκτική απόκρουση έστειλε τη μπάλα σε κόρνερ κρατώντας το προβάδισμα για την ομάδα του.

Στο 44΄ ο Μιχ. Κοντάκος με φάουλ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Δ. Καταπόδη, στην επιστροφή ο Νικ. Παναρίτης σούταρε, όμως ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων με φοβερή απόκρουση έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Μιχ. Κοντάκος, ο Μιχ. Μουτζούρης έπιασε την κεφαλιά στρώνοντας τη μπάλα στον αμαρκάριστο Αντρ. Μπετσόκου, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 52΄ο Μιχ. Μουτζούρης με ωραία μακρινή μπαλιά βρήκε τον Πετρ. Μπούμπαλη, ο  οποίος απέφυγε 2 αντιπάλους και με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Δ. Καταπόδη, κάνοντας το 0-2.

Στο 55΄ο Κωσ. Λιβανός έπιασε ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή, όμως ο Δ. Καταπόδης ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε τη μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα ο Πετρ. Μπούμπαλης έπιασε κεφαλιά από κοντά μετά τη σέντρα του Γιωρ. Αρώνη, αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 60΄ο Μιχ. Κοντάκος με ωραία ενέργεια έβγαλε τον Νικ .Παναρίτη απέναντι στον τερματοφύλακα του ΑΠΟΒ και ο επιθετικός του ΚΑΣΤΡΟΥ, με ωραίο πλασέ έκανε το 0-3.

Στο 66΄ο Μιχ. Κοντάκος με σουτ από τα 25 μέτρα έστειλε για 2η φορά τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Δ. Καταπόδη.

Στο 70΄ οι παίκτες του ΚΑΣΤΡΟΥ «έκρυψαν» τη μπάλα και μετά από υπέροχο συνδυασμό και αφού άλλαξαν 14 πάσες, πέτυχαν ένα εντυπωσιακό γκολ με το πλασέ του Νικ. Παναρίτη, διαμορφώνοντας το 0-4.

Στο 72΄ ο Νικ. Παναρίτης λίγο έλειψε να κάνει χατ-τρικ όταν η κεφαλιά του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Δ. Κατοπόδη και  στο 81΄είχαμε τη τελευταία καλή φάση, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει δύσκολα το δυνατό σουτ του Γιωρ. Αρώνη.

Πολύ καλή η διαιτησία των Δ. Βαρτσάκη, Α. Αντωνόπουλου, Α. Βουνάση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΠΟΒ (Γιωρ. Κούτουλας): Δ. Κατοπόδης, Α. Τσιριγώτης, Ε. Γκάνας, Α. Mezdrea, Δ. Τσιόγκας (41΄ G. Stoica), Μ. Κουμανάκος, Ζ. Μαρουλάκος (46΄ Κ.Οικονόμου), Λ. Πούκα ( 67΄ Α. Miraca), Χ. Φλώρος, Σ. Τσιριγώτης, A. Ndoi (67΄Σ.Βρενόζι).

ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ (Πάρης Χούτρης): Αντρ. Ντιακονέσκου, Κωστ. Λιβανός (78΄ Γ. Κάλα), Ιακ. Μάρκος (78΄ Κλ. Χαμίτα), Παν. Δαμιανάκης, Μιχ. Μουτζούρης, Γιωρ. Αρώνης, Αντρ. Μπετσόκου (78΄ Βασ.Γάγκας), Βαγγ. Χάδιαρης, Βασ.Χούτρης ( 19΄ Νικ.Παναρίτης), Μιχ. Κοντάκος, Πετρ. Μπούμπαλης.
Δεν αγωνίστηκε ο Κωσ.Τ σιμπίδης.

Check Also

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης ο Γιώργος Παπαχρήστου από τα Βάτικα

Στον Ημιμαραθώνιο Βαρκελώνης συμμετείχε, την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, ο Γιώργος Παπαχρήστου από τη Νεάπολη. …

G-EZ117CQG76