UA-49499200-1

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ, Η ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας»: Το νέο βιβλίο του Δημήτρη Μπουραντά

Παρουσίαση: Μαργαρίτα Μανούσου
margarita.manousou1@gmail.com

Το τελευταίο βιβλίο του Δημήτρη Μπουραντά, «ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ, Η ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας» (εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ), αφορά στην ικανότητα του ανθρώπου να κάνει σωστές επιλογές, δηλαδή να παίρνει τις σωστές αποφάσεις. Περιέχει αληθινές ιστορίες με παραδείγματα, ασκήσεις και οδηγούς βελτίωσης, με στόχο να δώσει στον αναγνώστη τη δυνατότητα να αποκτήσει χρήσιμες μεθόδους για επιτυχημένες επιλογές στην εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων σε όλους τους τομείς της προσωπικής, επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής του.

Αυτό, όπως αναφέρει και ο ίδιος στον πρόλογο του βιβλίου, αφορά την πιο σημαντική ικανότητα του ανθρώπου, αφού το «είναι» και η ζωή του ατόμου, της οικογένειας, του οργανισμού, της επιχείρησης και των κοινωνιών, είναι το άθροισμα των επιλογών που έχουν γίνει, δεδομένων των  περιορισμών που επιβάλει το περιβάλλον.  Δεν μπορούμε, όπως λέει ο ίδιος, να δώσουμε πολλά χρόνια στη μία και μικρής διάρκειας ζωή μας. Μπορούμε όμως να δώσουμε πολλή ζωή στα χρόνια μας κάνοντας επιτυχημένες επιλογές. Ο Δημήτρης Μπουραντάς, σημειώνει ότι ο μόνος λόγος που πιστεύει ότι πρέπει να διαβαστεί αυτό το βιβλίο είναι για να βελτιωθεί στην πράξη ο τρόπος σκέψης, ο τρόπος λήψης αποφάσεων και επίλυσης των προβλημάτων σε όλους τους τομείς της ζωής.  Ταυτόχρονα μπορούν να γίνουν κατανοητά τα αίτια λανθασμένων ή αποτυχημένων επιλογών που έχουν γίνει, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αυτογνωσία του καθένα, αυτό αποτελεί  βασική προϋπόθεση βελτίωσης αυτής της ικανότητας.

Ο Δημήτρης Μπουραντάς είναι ένας ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στο κοινό σύγχρονος καθηγητής του Μάνατζμεντ.  Είναι Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διοίκησης Επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος (MSc) Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κάθε χρόνο, ο Δημήτρης Μπουραντάς δίνει περισσότερες από 60 διαλέξεις χωρίς αμοιβή σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Έχει βραβευθεί, επανειλημμένα, με τον «Τίτλο Υψηλής Διδακτικής Επίδοσης» από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μεγάλος αριθμός συνεντεύξεών του έχει φιλοξενηθεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, καθώς και στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Νew York Times, Diezeit, Γερμανική Ραδιοφωνία, Φιλανδική τηλεόραση κ.α.)

Ο καθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς, έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό άρθρων σε έγκυρα και γνωστά διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Έχει συγγράψει ενδιαφέροντα βιβλία, εκ των οποίων αρκετά έχουν γίνει best seller, όπως: «Μάνατζμεντ» (ΜΠΕΝΟΣ), «Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού» (ΜΠΕΝΟΣ), «Ηγεσία: Ο δρόμος της διαρκούς επιτυχίας» (ΚΡΙΤΙΚΗ).

To μυθιστόρημα «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη», (ΠΑΤΑΚΗΣ) κέρδισε το βραβείο Αναγνωστών (ΕΚΕΒΙ 2008) και βρέθηκε για τέσσερα χρόνια στις λίστες των ευπώλητων βιβλίων. Αξίζει να αναφερθεί ότι για αρκετούς μήνες είχαν βρεθεί στις λίστες των Best Sellers, τα βιβλία του «Επί σκηνής χωρίς πρόβα» (ΠΑΤΑΚΗΣ), «Το Γράμμα της Ελπίδας» (ΛΙΒΑΝΗΣ), «Μιλώντας στα παιδιά μου για τη πραγματικά επιτυχημένη επαγγελματική και προσωπική ζωή», «Οι μεγάλοι φιλόσοφοι και το προσωπικό Μάνατζμεντ» (ΠΑΤΑΚΗΣ), «Κραυγή Σιωπής» (ποιητική συλλογή, ΠΑΤΑΚΗΣ). Επιπρόσθετα το βιβλίο “Leadership meta-competencies”, (ASHGATE-GOWER PUBLICATIONS), βρέθηκε στις λίστες των ευπώλητων του AMAZON.

Πρόσφατα εκδόθηκε το μυθιστόρημα «Αν μ’ άφηνες τη λέξη να σου μάθω» (ΠΑΤΑΚΗΣ) που αποτελεί συνέχεια του «Όλα σου τα ‘μαθα μα ξέχασα μια λέξη».

Ο καθηγητής Δημήτρης Μπουραντάς, έχει ακόμα επιβλέψει διδακτορικές διατριβές στις οποίες έχουν απονεμηθεί το πρώτο και το δεύτερο Ευρωπαϊκό βραβείο. Διαθέτει πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία έχοντας εργαστεί ως στέλεχος, σύμβουλος και εκπαιδευτής για Ελληνικούς και διεθνείς Οργανισμούς και για μεγάλο αριθμό ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων. Εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηγετικών στελεχών και ομάδων, στη διοίκηση των αλλαγών, στη διοίκηση της εταιρικής κουλτούρας και στη στρατηγική ευθυγράμμιση των επιχειρήσεων και οργανισμών.

Check Also

«Ρωγμή του Θάρρους» από τον Θεόδωρο Σταυριανόπουλο

Την Τετάρτη το απόγευμα, 13 Απριλίου 2022, στον όμορφο χώρο του παραλιακού καταστήματος – καφέ …

G-EZ117CQG76