UA-49499200-1

Αποκαλυπτήρια του ανανεωμένου Nokia 3310 από την HMD Global

Το νέο 3310 θεωρείται «feature phone», καθώς παρέχει περιορισμένες δυνατότητες Ίντερνετ, ωστόσο διατηρεί ένα από τα πλεονεκτήματα που έκαναν διάσημο το 3310, την τεράστια διάρκεια μπαταρίας.

Την ανανεωμένη έκδοση του διάσημου Nokia 3310, που είχε κάνει «πρεμιέρα» πριν από 17 χρόνια, παρουσίασε η HMD Global, η οποία έχει αποκτήσει τα δικαιώματα κυκλοφορίας κινητών με το brand της Nokia.

Όπως αναφέρει το BBC, η παρουσίαση έγινε εν όψει της έναρξης του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, παράλληλα με την παρουσίαση και άλλων συσκευών Nokia από την εταιρεία- οι οποίες όμως ανήκουν στην κατηγορία των smartphones, με λειτουργικό σύστημα Android.

Το νέο 3310 θεωρείται «feature phone», καθώς παρέχει περιορισμένες δυνατότητες Ίντερνετ. Έχει διασυνδεσιμότητα 2,5G (κατώτερες ταχύτητες δεδομένων από τα 3G και 4G) και λειτουργικό S30+, που επιτρέπει web browsing αλλά έχει πολύ μικρότερη γκάμα εφαρμογών από το Android ή το iOS της Apple. Επίσης, η μία και μοναδική κάμερά του είναι των 2 megapixels.

Ωστόσο, η συσκευή διατηρεί ένα από τα πλεονεκτήματα που έκαναν διάσημο το 3310: Την τεράστια διάρκεια μπαταρίας, με την HMD να υποστηρίζει πως το τηλέφωνο έχει διάρκεια «ζωής» σε standby που αγγίζει τον ένα μήνα, παρέχοντας πάνω από 22 ώρες ομιλίας. Και επίσης, έχει «φιδάκι».

Η τιμή του ανέρχεται στα 49 ευρώ, με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Άρτο Νουμέλα, να λέει στο BBC πως πρόκειται για μια «ψηφιακή αποτοξίνωση ή ένα τηλέφωνο διακοπών».

«Αν θέλετε να “κατεβάσετε ρολά” σε έναν βαθμό, αλλά και πάλι θέλετε να έχετε κινητό, είναι μια θαυμάσια λύση» πρόσθεσε.

Η HMD επιβεβαίωσε επίσης ότι το Nokia 6 (Android) θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο μετά το ντεμπούτο του στην Κίνα τον Ιανουάριο. Η συσκευή διαθέτει μια οπίσθια κάμερα των 16 megapixl, 1080p full definition οθόνη και διαθέτει επίσης το Google Assistant- τον «αντίπαλο» του Siri. Η τιμή του ανέρχεται στα 229 ευρώ, με μια ειδική έκδοση που κοστολογείται στα 299 ευρώ. Ακόμη, η εταιρεία παρουσίασε τα Nokia 5 και Nokia 3. Τις συσκευές θα κατασκευάζει η ταϊβανέζικη Foxconn.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76