UA-49499200-1

Απογοητευμένοι οι έμποροι από τις θερινές εκπτώσεις

8.7.2014_Ο 10λογος των σωστών επιλογών στις εκπτώσειςΑντίθετα με την πρώτη βδομάδα των εκπτώσεων, τη δεύτερη και την τρίτη, οι πωλήσεις για το μεγαλύτερο ποσοστό των καταστημάτων κινήθηκαν σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς το 29% των εμπόρων θεωρεί «καθόλου ικανοποιητικό» το επίπεδο των πωλήσεων, ενώ η πλειονότητα – 63% – αναφέρει πως, οι πωλήσεις κινήθηκαν σε «όχι και τόσο ικανοποιητικά» επίπεδα, ενώ μόνο το 8% των ερωτηθέντων εκφράζει «μεγάλη ικανοποίηση», τη συγκεκριμένη εκπτωτική βδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Συνολικά, η καλοκαιρινή εκπτωτική περίοδος, από την έναρξη της, μέχρι και το τέλος Ιουλίου, κινήθηκε στα ίδια ή ακόμη και χαμηλότερα επίπεδα, σε σχέση με την περυσινή, από πλευράς πωλήσεων των εμπορικών καταστημάτων.

Συγκεκριμένα,

– το 51% των εμπόρων πραγματοποίησε αντίστοιχες πωλήσεις με τις περσινές, ενώ

– το 44% δηλώνει ότι φέτος οι πωλήσεις ήταν μειωμένες και μόνο

– το 5% είχε αυξημένες πωλήσεις, κυρίως, σε καταστήματα ένδυσης – υπόδησης και εποχιακών δώρων.

Σύμφωνα με τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους, σε μεγάλα Αστικά Κέντρα, όπως ο Πειραιάς, η Πάτρα, το Ηράκλειο και η Λάρισα η υποχώρηση των πωλήσεων στο λιανεμπόριο κυμάνθηκε από 10 – 20%.

Μάλιστα, ακόμη και σε τουριστικές περιοχές, όπως είναι η Κέρκυρα, η Κρήτη και η Ρόδος, ενώ αναμενόταν αυξημένη επισκεψιμότητα, λόγω της τουριστικής περιόδου, η οποία θα μπορούσε να μεταφραστεί σε αύξηση της εμπορικής κίνησης, αυτή δεν καταγράφηκε.

Συγκεκριμένα, συγκριτικά με τα στοιχεία της προηγούμενης χρονιάς, στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, τα τουριστικά είδη σημειώνουν τις πρώτες δύο βδομάδες πτώση κατά 30%, στα Χανιά κατά 20%, ενώ στη Ρόδο όπως και την Κέρκυρα, η Αγορά κυμάνθηκε ελαφρώς υποτονικά, αλλά κοντά στα περσινά επίπεδα.

Πηγή: epoli.gr

Check Also

Νεοκλής Κρητικός: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει τελικά από τη Σπάρτη

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η Σπάρτη συμπεριλήφθηκε τελικά στους …

G-EZ117CQG76