UA-49499200-1

Αξιόλογες μουσικές εκδηλώσεις από την Όπερα Δωματίου Κέρκυρας

16.9.2015_Αξιόλογες μουσικές εκδηλώσεις από την Όπερα Δωματίου Κέρκυρας

Μετά την έγκριση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων της πρότασης που είχε υποβάλει η «Όπερα Δωματίου Κέρκυρας» για συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό συγχρηματοδοτούμενο Έργο Ελλάδα-Ιταλία 2007-2013, με το ακρωνύμιο «Ι.C.E.», πρόκειται να πραγματοποιηθούν δύο μουσικές εκδηλώσεις – συναυλίες στην Κέρκυρα, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2015.

Συγκεκριμένα, η πρώτη συναυλία με τίτλο “Οι Απαρχές του Έντεχνου Τραγουδιού στα Επτάνησα” πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015, στις 8.30 μμ., στον Κήπο του Λαού (χώρος Art Café) και θα παρουσιασθούν έργα των Ν. Χαλικιόπουλου – Μάντζαρου, Σπ.  Ξύνδα, Π. Καρρέρ και Λ. Αλβάνα.

Η δεύτερη συναυλία με τίτλο “Το Έντεχνο Τραγούδι των Επτανήσων μετά τους Πρωτεργάτες”, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015, στις 8.30 μμ., στην Ιόνιο Ακαδημία και θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων έργα των Γ. Λαμπελέτ, Σ. Σαμάρα, Α. Γκρεκ, Δ. Βισβάρδη και Δ. Λαυράγκα.

16.9.2015_Αξιόλογες μουσικές εκδηλώσεις από την Όπερα Δωματίου Κέρκυρας_1

Θα λάβουν μέρος οι διακεκριμένοι λυρικοί τραγουδιστές Ρόζα Πουλημένου (σοπράνο), Μαργαρίτα Συγγενιώτου (μέτζο), Αντώνης Κορωναίος (τενόρος) και Σωτήρης Τριάντης (βαρύτονος) ενώ στο πιάνο θα συνοδεύσει η Μαριλένα Ελούλ.

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των δύο συναυλιών το σωματείο ευχαριστεί το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και την Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας για την παραχώρηση των χώρων και των αιθουσών, καθώς και τον κ. Αντρέα Γιαννακουλόπουλο, Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, για την υποστήριξη στο σχεδιασμό των εικαστικών του προγράμματος.

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76