UA-49499200-1

Αναρριχητικός Σύλλογος Λεωνιδίου: ΟΧΙ στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Πάρνωνα

Με ανακοίνωσή του ο Αναρριχητικός – Ορειβατικός Σύλλογος Λεωνιδίου, εκφράζει τον προβληματισμό και την ανησυχία του στη συνεχή και αλόγιστη αδειοδότηση αιολικών σταθμών, καθώς και στην τοποθέτηση ανεμογγενητριών στην περιοχή του Πάρνωνα.

Για το σκοπό αυτό ανάρτησαν ένα προσωρινό πανό 36 μέτρων στην περιοχή του αναρριχητικού πάρκου Λεωνίδιου, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τις τοπικές κοινωνίες και όχι μόνο, διότι όπως τονίζουν «αν φανεί ενοχλητικό ένα προσωρινό πανό 36 μέτρων, φανταστείτε δεκάδες ανεμογεννήτριες 180 μέτρων για τουλάχιστον 25 χρόνια γύρω μας».

«Τασσόμαστε υπέρ όλων των μορφών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και των ενεργειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά κατά των πολιτικών αδειοδότησης που κινούνται με γνώμονα το κέρδος εταιρειών και τα προσωπικά συμφέροντα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος, επισημαίνοντας την ανάγκη σύνταξη ενός ενεργειακού και χωροταξικού σχεδιασμού ΑΠΕ, ο οποίος θα σέβεται τις τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση:

Είμαστε κάτοικοι της περιοχής που αγωνιούν και προβληματίζονται με τη συνεχή και αλόγιστη αδειοδότηση αιολικών σταθμών.

Είμαστε φυσιολάτρες που δεν έχουν να κερδίσουμε τίποτα. Κίνητρό μας, η προστασία του τόπου.

Δεν είμαστε ξένοι επενδυτές που έρχονται να πλουτίσουν καταστρέφοντας την περιοχή.

Αναλάβομε την πρωτοβουλία να αναρτήσουμε για λίγες μέρες ένα πανό στον Κοκκινόβραχο, προκειμένου να ενημερώσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας και τους επισκέπτες, γιατί ο τόπος μας κινδυνεύει!

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους συλλόγους και τους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο με στόχο να περιορίσουμε την ανεξέλεγκτη καταστροφή του φυσικού πλούτου.

Επιθυμούμε τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου με το Δήμο προκειμένου να εμποδίσουμε την επερχόμενη καταστροφή, διασφαλίζοντας και την οικονομική προοπτική του τόπου.

Τασσόμαστε υπέρ όλων των μορφών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και των ενεργειών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αλλά κατά των πολιτικών αδειοδότησης που κινούνται με γνώμονα το κέρδος εταιρειών και τα προσωπικά συμφέροντα.

Διεκδικούμε τον ενεργειακό και χωροταξικό σχεδιασμό των ΑΠΕ που θα σέβεται τις τοπικές κοινότητες, το περιβάλλον και εν τέλει θα λύνει περισσότερα προβλήματα από αυτά που δημιουργεί.

Αγωνιζόμαστε μακριά από κομματικές και μικροπολιτικές διαφορές, ενωμένοι όλοι για το κοινό καλό.

Σε αυτό τον αγώνα δεν περισσεύει κανένας, χρειαζόμαστε όλοι!

Check Also

Εξόρμηση στο Μαίναλο με τον Ορειβατικό Σύλλογο Μολάων

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), συνδιοργανώνει με τον ΕΟΣ Τρίπολης, …

G-EZ117CQG76